Valle Lundberg - värd ett minne

Inbjudan

Boende

Karta


Startlista

Resultat

  SM-Valle Lundbergs Minne 20 sep 2003


Valle Lundberg - värd ett minne

Vem var Valdemar "Valle" Lundberg? undra kanske någon bland den yngre mc-generationen. Valle Lundberg, vars minne firas årligen av den klubb för vilken denne sanne mc-entusiast tävlade, körde åren 1950-57 i en rad olika mc-grenar, trial, T-tävlingar, cross och road-racing.

Det var i den senaste grenen som han slutade sin bana , i Tjeckoslovakiens Grand Prix i Brno i augusti 1957. Valle som var nybliven svensk mästare i 500-klassen körde även Norton även i 350 cc, och det var i denna klass som han gick av banan nere i Tjeckoslovakien, så olyckligt att en svår huvudskada ändrade hans liv vid 26 år ålder.Valle var innan dess på stark frammarsch internationellt och hade stora planer på att bli vår förste seriöse fabriksförare.

Till yrket var han egentligen målare, men under de senare åren utvecklade han tillsammans med sina bröder en motorcykelfirma i Varnhem mellan Skara och Skövde. Klubbmässigt höll Valle sej blott och bart till Tibro Motorklubb, en mångfrestarklubb i hans smak. TMK hyllar sin bortgångne kämpe årligen genom att varje år arrangera en tillförlitlighetstävling i hans namn.

Ingvald JohanssonINFO HISTORIA BILDER FORUM LÄNKAR UNGDOM TMK
Webmaster Mikael Sandberg