Six Days 2015 (ISDE),  www.tibromk-enduro.nu

4 juli  2015
Team West med två lag till ISDE i Slovakien www.facebook.com/teamwestsweden
  
Den 7-12 September avgörs International SixDays Enduro (ISDE) i Slovakien. Detta är den nittionde upplagan av tävlingen, vilken kördes första gången 1913, och brukar anses vara “motorcyklarnas olympiska spel”. Efter att framgångsrikt deltagit med ett lag vid de flesta av de senaste årens ISDE kommer Team West för första gången delta med två lag. Detta är ett naturligt steg i målsättningen med junior och ungdomssatsningen Team West Sweden, vilken är att hjälpa så många som möjligt av våra unga målmedvetna förare att komma ut och tävla internationellt. Efter att ha stått över förra årets ISDE i Argentina kommer Team West i år att mönstra två lag när det drar ihop sig till start. Detta har ända sedan beslutet att inte åka till Sydamerika förra året varit vår mål och förhoppning.

Våra lag ser ut på följande vis:
Team West Sweden 1: Anton Sandstedt, Mattias Ojanperä, Oliver Nelson.
Team West Sweden 2: Erik Wahlström, John Salomonsson, Marcus Adielsson.


Förarna i det första laget har alla tidigare deltagit i Sixdays, medan alla tre i lag 2 är debutanter. Vi brukar vara försiktiga med att sätta upp resultatmässiga mål, men förhoppningarna är att det mer erfarna laget kan vara med och fightas om medaljerna i klubblagsklassen när det börjar dra ihop sig. För laget med debutanter hoppas vi på att alla 3 kan genomföra tävlingen på ett bra sätt och att de får chansen att samla på sig så mycket erfarenheter som möjligt. Förhoppningsvis kan det mer erfarna laget överföra mycket av sin kunskap och rutin till dem.

Utöver förarna i dessa två lag har även i år ett antal av förana i Team West tagits ut att representera Sverige i Juniorlandslaget. Jesper Börjesson har tidigare dragit på sig den blågula tröjan, men i år har även Erik Ljungberg fått förtroendet att visa vad han går för i landslagssammanhang. Det betyder att sedan Team West startades 2010 har inte mindre än 6 olika förare tagits ut till landslagsuppdrag. Ni kan följa vår uppladdning inför tävlingen på vår Facebooksida, vilken är offentlig så att alla kan se den. Länken ni skall använda är www.facebook.com/teamwestsweden och där hoppas vi mer intensivt kunna rapportera under veckorna vi är nere i Slovakien.

19 juli 2015 ISDE teams www.offroadchampions.com
Italy Trophy: Oscar Balletti, Matteo Bresolin, Davide Guarneri, Jonathan Manzi, Manuel Monni, Nicolò Mori.
Italy Junior: Matteo Pavoni, Nicolò Bruschi, Michele Marchelli, Mirko Spandre.
Great Britain Trophy: David Knight. Jamie Lewis, Jamie McCanney, Tom Sagar, Joe Wootton. Jack Rowland.
Great Britain Junior: Lee Sealey, Josh Gotts, James Dent, Rob Johnson.
Finland Trophy: Eero Remes, Antti Hellsten, Mika Barnes, Eemil Pohjola, Henric Stigel, Matias Savo.
Finland Junior: Antti Haninen, Joni Kaivolianen, Jiri Leino, Mika Tamminen.
France Trophy: Mathias Bellino, Pela Renet, Marc Bourgeois, Anthony Boissiere, Loic Larrieu, Antoine Basset.
France Junior: Quentin Delahay Demaulde, Jean Baptiste Nicolot, David Abgrall, Jeremy Carpentier.
Sweden Trophy: Joakim Ljunggren, Robert Kvarnstrom, Tommy Sjostrom, Hendrik Lindholm, Johan Edlund, Miche Persson.
Sweden Junior: John Ramström, Erik Ljungberg, Jesper Börjesson, Kevin Olsen.


12 aug Förändringar i Svenska lagen till Six Days www.svemo.se
Det har blivit förändringar i lagen när Robert Kvarnström (skada) och Joakim Ljunggren (satsar på extremenduro) har dragit sig ur. Toppningen på World Trophy blir nu istället att man toppar juniorlaget. Tävlingen körs den 7-12 September i Slovakien.

World Trophy: Mattias Ojanperä (E1), Martin Sundin (E3), Johan Edlund (E1), Henrik Lindholm (E2), Erik Ljungberg (E1), Kevin Olsen (E2).
Junior World Trophy: Michael Persson (E1), John Ramström (E2), Jesper Börjesson (E2), Tommy Sjöström (E3).
Women's World Trophy: Emmily Smalsjö (EW), Jessica Jönsson (EW), Emelie Karlsson (EW),

Blivande Six Days föraren Nisse Bengtsson på träningsläger med Team West. FOTO: www.facebook.com
 

Förändringar i Team West inför Sixdays i Sovakien.
Team West hade som plan att delta med 2 lag vid årets International SixDays Enduro i Slovakien om lite drygt en månad. Nu har detta, efter att förutsättningarna in i det sista ändrats en hel del, reviderats och endast ett lag kommer delta. Detta är dock inte så negativt som det kan låta… Det finns flera påverkande faktorer till beslutet som fattats....  Läs mer på www.facebook.com
 
Det lag som kommer representera Team West består sedan tidigare av Erik Wahlström, Marcus Adielsson och John Salomonsson.

28 aug Landslagsträning inför Six Days www.youtube.com
World Trophy: Mattias Ojanperä (E1), Martin Sundin (E3), Johan Edlund (E1), Henrik Lindholm (E2), Erik Ljungberg (E1), Kevin Olsen (E2).
Junior World Trophy: Michael Persson (E1), John Ramström (E2), Jesper Börjesson (E2), Tommy Sjöström (E3).
Women's World Trophy: Emmily Smalsjö (EW), Jessica Jönsson (EW), Emelie Karlsson (EW),


26 aug Det går inte alltid som man tänkt... www.facebook.com/teamwestsweden
Team West har som plan att, utöver de förare som representerar något av landslagen, delta med ett klubblag i Sixdays som startar om cirka en och en halv vecka. I detta lag har förarna Erik Wahlström, John Salomonsson och Marcus Adielsson tagits ut. Dock skedde under förra helgens SM det som inte fick ske, och vi tvingas nu möblera om i truppen igen. Det som hänt är att Marcus Adielsson under andra hälften av tävlingen slår i sin hand i ett träd. Detta resulterar oturligt i en fraktur, och att fullfölja ett Sixdays är utom all rimlighet.................... 

Så, med kort varsel erbjuder Oliver Nelson sig att fylla den 3e platsen i laget och han ser fram väldigt mycket att få representera Team West under förutsättningar som passar honom i detta läge. Detta är förstås ett mycket glädjande besked och vi är övertygade att Oliver kommer vara en mycket bra, både rutinerad och kunnig, lagkamrat till Erik och John
.

Tibros Oliver Nelson ersätter skadade Marcus Adielsson i Team West Six Days lag FOTO: Erica Augustsson  www.facebook.com/Photofreak1.se


30 aug Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015


Idag lämnade jag Stockholm och Sverige för ISDE. Flög till Budapest där jag tog ut hyrbil och körde upp till Kosice. Ett felval kostade mig ca 15-20 min. Hoppas övriga inte gör samma misstag. Truppen samlas på i Sollentuna för lastning 9.00 måndag 31/8. Sedan samling på Arlanda 16.00 för att flyga 18.00. De kommer inte vara framme förrän mitt i natten.

Jag har rekat lite i em. Från vårt hotell Privilege tar det 10 min till fots till paddock. Det är varmt här, runt 35 grader. Så det första jag skall göra i morgon är att köpa vatten i massor så det finns på rummen när de övriga anländer. Vi bor på Privilege som jag skrev, ett litet hotell med plats bara för oss. Vi är 25 personer som ska bo här. I källarn finns en fin spa-avdelning. Där det inte kommer bli hopp och lek för då lär vi bli utkastade och det vore ju synd.  Hej hej Patricia


31 aug Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (måndag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015


Så var det måndag.
Ytterligare en lugn dag före truppen kommer. Under morgonen var jag och inhandlade vatten som jag ställt ut på rummen. Det stod redan flaskor där, men hotellet ska ha 2 euro per flaska. Det håller inte, så jag bad dem ta ut flaskorna. Efter det ställde jag in dem som jag köpt. Schysst av dem att gilla läget.

Emelie Karlsson var den första att dyka upp. Hon kom flygande från Austarlien och tog en "airbus" upp hit till Kosice från Budapest. Vi gav oss av mot paddock. Det händer saker där hela tiden dvs mer och mer fordon för varje gång jag är där. Australiensana står bredvid oss i paddock och har inte fått tillräckligt med space enligt dem själva. Så det fick ta ca 2,40 meter fr oss. Hoppas det inte var för mkt när vi ska ha upp allt vårt på onsdag.


Chicco, Thomas Gustavsson & Lars Börjesson. FOTO: Patricia Eneroth

Chicco anlände runt 19 snåret. Vår italienska meck som vi I fjol inledde ett samarbete med när vi åkte till Argentina. Det är en ära att han vill vara med oss och jobba. Jag har känt honom sedan den tiden när Anders Eriksson började på Husqvarna, då jobbade Chicco som meck där. Allt går att lösa enligt honom, en riktig doer.

Tillbaka på hotellet gick jag ett varv och satte på ac:n i rummen. Det har varit runt 35 grader idag oxå. 21.50 landade övriga i Budapest och ska nu vara på väg. Jag försöker hålla mig vaken för att ta emot dem. :)) Patricia


1 sep  Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (tisdag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015


Förbundskapten Lars-Göran Ståhl förmanar Ljungberg, Edlund och Olsen. FOTO:
Patricia Eneroth

Samling vid frukosten 09.00, sega grabbar som kom. Tjejerna på plats och såg pigga. Efter en god frukost så var det dags att gå prov. Killarna hann med ett crossprov dag 1-2, ett enduroåret dag 1-3. Lunchen intogs i köpcentret där start och parcferme ska vara. Tjejerna gick 3 prov.

Samling på hotellet 18 för middag. Fick rapport från lastbilen, de kommer tidigt i morgonbitti ca 04.00. Ska då sammanstråla med dem så vi kan ställa in lastbilen i paddock. Det känns inte 100% att ställa den här ute med alla bikar.

Solen tar och det var väldigt varmt idag oxå. Vid 14- snåret är det runt 35 grader. Nya tag i morgon, förarna går prov och övriga bygger upp allt i paddock. Hej på Er alla i Sverige :)) Patricia


1 sep Följ Team West under Six Days www.facebook.com/teamwestsweden


2 sep Följ Six Days på https://www.facebook.com/promaxlubricants
Nu drar det svenska landslagen ner till Slovakien för att gå prov inför Six Days, och snart drar även vi dit! Vi kommer att uppdatera flitigt direkt från tävlingen med bilder, filmer och intervjuer, för att hålla er uppdaterade om hur det går för våra Svenskar - som vi sponsrar.

Följ oss på
https://www.facebook.com/promaxlubricants


2 sep Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (onsdag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015

 
Tidig morgon, redan 06.00 stack förarna ut för att gå prov. Jag var uppe då oxå för lastbilen kom. De hade stött på avstängda vägar mm så det tog LÅNG tid att köra hit. Övriga möttes sedan upp 09.00 för att lasta ur och bygga upp tälten där Östra lägger ner ett jätte jobb. Vi valde att sätta upp mattältet i hörnet av paddock för att slippa ha det mitt i allt. Sedan ur med allt. Förarna såg vi inte till alls då det bara knatas prov. Lunchen intogs på olika håll. Men middagen var 18, vissa kom sent pga det var på prov långt bort.

Första jurymötet är nu över. Vi fick en genomgång av nya reglerna samt lite nyttig information. Sverige har anmälan på fredag 16.40-18 och besiktning 17.40-19. Invigningen är på lördag med samling 15.30 nere i stan för avfärd 16 i kortege. I morgon kommer Robban och Eive ner så efter det är vi full trupp på plats.

Ett tag var mitt rum fullt för alla kartonger med kläder stod här. Nu är det mesta utdelat så det är bara 3 kartonger kvar.

Så jag vill tacka följande företag: Borrsvängen, ICA Supermarket Örbyhus, Carraria och Marin och Fritid. Sist men inte minst Svea EK och Svensk Enduro Supporter Klubb. Utan Er hade vi inte haft våra teamkläder så TACK. Lev väl alla hemma i Sverige Patricia


Tommy Sjöström laddar upp. FOTO: Patricia Eneroth


2 sep Off Road Champions tippar Six Days www.offroadchampions.com


2 sep Inför Six Days med Team West www.youtube.com
Filmen har blivit lite hackig i renderingen, så ni får ursäkta

Efter filmens iordningställande har Marcus Adielsson skadat sig och istället hoppar Oliver Nelson in i laget.


3 sep Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (torsdag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015


Torsdag morgon och tidig morgon igen för förarna. Vi övriga åt frukost runt 8 och åkte ner till paddock. Där var det dags att ta ut alla hojar igen som stuvats i för natten.

 Ett härligt gäng entusiaster. FOTO: Patricia Eneroth

Lunchen intogs idag i det bästa köket, svenskköket. Efter lunch testade de flesta sina hojar på en liten dammig testbana. Sedan dags för dekalkittning, minst lika viktigt som att mecka med bikarna. Vi började sedan lasta in allt igen, för bikarna kan ju inte stå ute under natten.


Lindholm & Nelson. FOTO: Patricia Eneroth

Middag mellan 19-19.39. Någon gång efter 21 så dök Robban och Eive upp. Killarna står i kö för att boka massage. Men det blir först i morgon. Nu dags att sova, go natt fr Kosice. / Patricia


3 sep Vem tar hem den 90:e upplagan av Six Days? www.racemagazine.se
Den 90:e upplagan av International Six Days Enduro står för dörren. 102 år efter att den första kördes. Slovakien är skådeplats och Frankrike kommer återigen som regerande mästare i Trophy–klassen. Men fransmännen saknar inte bara en, två eller tre utan hela fyra av sina starkaste kort. Kan det öppna för att vi för första gången någonsin......  Läs mer på
www.racemagazine.se


3 sep Six Days i Argentina 2014 från www.tibromk-enduro.nu

Jesper Börjesson körde i juniorlaget tillsammans med Oliver Nelson, Lars Löfgren & Kevin Olsen. FOTO: SVEMO


3 sep Tibro Mk:s Six Days historia 1960-2009 www.tibromk-enduro.nu

Rune Isaksson (1961 Wales), Anders Franzén (1960 Österrike) & Hasse Hansson (1963-) © mcnytt


4 sep Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (fredag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015


Hela svenska landslagstruppen
. FOTO: Patricia Eneroth

Ja, så är det äntligen dags för anmälan och besiktning. Det är skönt att bli av med hojarna. Fm såg ut som vanligt, förarna gick prov. De kom till paddock först till lunch. Sundin lite krasslig så han låg på hotellet hela fm. Allt för att han ska krya på sig.

Mattias Ojanperä på träningsbanan. FOTO: Patricia Eneroth

Anmälan blev framflyttade till 15.00, alla igenom utan problem. Enda var lite glömda gröna kort, men det kunde ju mailas över. Direkt efter det så var det fototime. Förarna åkte upp till tidigt till besiktningen vilket gick bra. Så de rullade i genom bra. Roger Johansson jobbar för FIM detta ISDE, så han var med och bevakade att alla kom igenom likaså Robban. Medans jag smet iväg på Spanien presentation för 2016. ISDE i Narvarra 11-17/10, dvs tisdag till söndag. Alla begav sig sedan till hotellet för middag.

Damlaget med coachVanja Kollman
. FOTO: Patricia Eneroth

Vi har en gammal kändis med bland svenskarna, Dick Wicksell. Han har inte varit med sedan sitt sista Isde i Australien 1992. I år ska han vara med och serva. Hans son Jimmy skall åka sitt första ISDE. Så nu får Dicken prova på att vara på andra sidan. Som ni alla vet kan ingen genomföra ett ISDE utan alla frivilliga som är med och jobbar. Långa dagar med tidiga mornar och sedan kvällar. Så ett stort tack till alla runt omkring att ni finns och är med. Vädret har skiftat så nu är det mer ok. Som tur var kom det en ordentlig regnskur natten tors-fre. Tur det för det är torrt i back här. Nu börjar det närma sig racedags. :)) Patricia


5 sep Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (lördag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015


Heja Sverige. FOTO: Vanja Kollman

Fm var det prov som gällde för förarna igen. Själv var jag ute och rekade med Robban, Chicco och Kjell. I bilen bakom åkte Eive, Leig och Anders. Så nu har även vi sett alla prov. 12.30 hade jag möte med Spaniens delegation för Isde 2016. Så nu har vi hotellrum bokade, det gäller att smida medians järnet är varmt.

Martin Sundin, Kevin Olsen, Mattias Ojanperä, Lars-Göran Ståhl, Erik Ljungberg, Henric Lindholm & Johan Edlund. FOTO: Patricia Eneroth

Efter lunch så var det dags för jurymöte. Michelutz gick igenom banan för dag 1-2. Vi svenskar kommer att få en exklusive genomgång av honom i morgon klockan 13.00. Det gäller ju att utnyttja sina kontakter. Oxå blir det ju bättre för förarna att få det direkt från honom mot att jag ska försöka förklara vad han sagt.......

Utan servicepersonal fungerar ej tävlingen. FOTO: Patricia Eneroth

16.00 avfärd till invigningen. Gänget kom precis lagom till marschen. Det var en trevlig och snabb invigning. Själv fick jag gå till borgmästaren och höra på tal, sedan fick vi alla stå på en balkong och titta på när nationerna klev upp på scenen. Trevlig stund med snacks. Wolfgang Zerb som jobbat med MXGP i många år och numera är president för FIM Europé var på plats och tittade. Han var imponerad av alla människor samt att hur stor denna tävling faktiskt är. Bra det för motorsporten är inte bara motocross. Middagen intogs vid 19, sedan slappa. Eive är i full gång att massera alla förare. Där i mellan blir det kortspel och godisätande. Nu stax dags att sova. Hej på Er :)) Patricia


5 sep Jesper Börjesson redo för Six Days

Mediaspelaren öppnar även här
Jesper Börjesson Tibro MK kör i det svenska juniorlandslaget och har varit på tävlingsplatsen sedan måndagen och förberett sig. Det har regnat något som kan gör dag 4 & 5 lite svårkörda. Annars ser det ut att underlaget är ganska dränerande. Inte som bildspelet när Jesper fotade en VM-deltävling i Slovakien 2009.

Jesper Börjessons bilder under VM 2009 i Slovakien www.tibromk-enduro.nu


6 sep Patricia Eneroth på plats i Slovakien och Six Days (söndag) www.fim-isde2015.com
Officiellt program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015

Mer bilder från Patricia och Six Days >>>
Ingen rolig morgon alls. Klockan 05.00 insjuknar Erik Ljungberg så vi får flytta på Kevin omedelbart och sanera rummet. Vi kollar till honom med jämna mellanrum, men det är inte bra. (Kom ej till start, magsjuka) Vi rådgör med Anette Ramström som ger oss goda råd. Nu blir det extra viktigt med hygienen. vi kom fram till att en tar ansvar och sköter om Erik och vem passar då bäst?? Jo, lilla mamma. Ingen är ju som mamma då man mår dåligt. Så TACK Yvonne för att du finns och tar hand om Erik. Vi hoppas alla att han snart blir bättre.

Genomgång av dag 1 med
Track Inspector Maurizio Micheluz . FOTO: Vanja Kollman

Vissa gick prov på fm och sedan lunch vid 12. Sedan klockan 13 kom Michelutz och hade en exklusive genomgång av banan med bara oss svenskar. Detta var mycket uppskattat. Det blir lättar när han kan förklara och sedan svara på frågor än att jag ska vidarebefordra info fr jurymötena kring banan.

Efter det plockade alla förare i ordning sina lådor så allt är klart inför start. Jag, Patte och Anders åkte iväg och tankade. Det blev runt 1100 liter bensin som ska räcka i alla fall 1 1/2 dag. Det kostar på att ligga på topp. Middag 18 idag och sedan möte för förarna runt 20.00. Nu är vi alla laddade inför start i morgon. Så nu får ni alla där hemma hålla tummarna för oss. Hej på Er :)) Patricia


6 sep Bildspel från Six Days dagarna före start www.tibromk-enduro.nu
FOTO: Patricia Eneroth & Vanja Kollman


Team West med Oliver Nelson, John Salomonsson & Erik Wahlström. FOTO:
Team West www.facebook.com
Start/Målgång Måndag dag 1 Alla svenska förarna >>
World Trophy (6 förare)

230 8:12 Johan Edlund/Målgång 15:36
232 8:13 Erik Ljungberg/Mål 15:37
233 8:13 Mattias Ojanperä/Mål 15:37
231 8:33 Henrik Lindholm/Mål 15:57
234 8:34 Kevin Olsen/Mål 15:58
235 8:47 Martin Sundin/Mål 16:11

Junior World Trophy (förare under 23 år, 4 förare)
237 8:52 Michael Persson/Mål 16:16
236 9:00 Jesper Börjesson/Mål 16:24
238 9:00 John Ramström/Mål 16:24
239 9:08 Tommy Sjöström/Mål 16:32

Women World Trophy (3 förare)
350 9:16 Jessica Jönsson/Mål 16:40
351 9:16 Emelie Karlsson/Mål 16:40
352 9:17 Emmily Smalsjö/Mål 16:41

Klubblag (3 förare)
467 9:24 Marcus Moilanen förste svenske föraren/Mål 16:48
569 9:34 John Salomonsson, Team West/Mål 16:58
669 9:44 Erik Wahlström, Team West/Mål 17:08
469 9:57 Oliver Nelson Team West/Mål 17:21
665 10:51 Linus Karlsson siste svenske föraren/Mål 18:15
10:55 Sista föraren/Mål 18:19

Totallängden på tävlingens sex dagar är 1225 km.

Day 1/2: 250 km, each day 2 laps. 6 special tests per day
Day 3: 260 km, with 2 laps. 6 special tests per day
Day 4/5: 220 km, each day 2 laps. 6 special tests per day
Day 6: 25 km, The final test on the Motocross Track in Kechnec in the south from Kosice.


90 upplagan av International Six Days of Enduro  (ISDE). 102 år sedan första starten. 5 gången som ISDE hålls i Slovakien 1977, 1982, 1991, 2005

Den högsta toppen på rutten kallas Kojšovská Hoľa och det ligger 1.246 meter över havet.
497 förare är anmälda
241 KTM
92 Husqvarna
40 Yamaha
29 Beta
15 Honda
14 Sherco
13 TM
9 GasGas
8 Husaberg
5 Suzuki
3 Kawasaki
2 Jawa
1 CZ
28 ?

35 Länder kommer till start
68 Czech Republic
50 Slovakien
28 Franklrike
31 Finalnd
31 Sverige
9 Portugal
7 Spanien
6 Norge
2 Danmark

Svenska segrar i World Trophy
1923 L. Göthe/P. Lungren/S. Maliberg
1983 Peter Hansson/Torbjörn Jansson/Per Gronberg/Sven-Erik Jonsson/Bosse Lindbom/Thomas Gustavsson Builth. Wells GBR
1985 Peter Hansson/Per Gronberg/Dick Wicksell/Sven-Erik Jonsson/Hakan Lundberg/Tomas Gustavsson. Alp Spain
1990 Jeff Nilsson/Dick Wicksell/Kent Karlsson/Sven Erik Jonsson/Peter Hansson/Jimmie Eriksson. Västerås Sverige
1991 Jeff Nilsson/Joachim Hedendahl/Sven Erik Jonsson/Dick Wicksell/Kent Karlsson/Bill Andersson. Povaska Bystrica (CZE)


7 sep Kosice är redo för sex dagars enduro www.racemagazine.se


ISDE 2015 Opening Ceremony Pre Race www.youtube.com


7 sep Jesper 4:a och Oliver 1:a under dag 1 av Six Days www.fim-isde-live.info
YouTube dag 1 www.youtube.com & Crossprov www.youtube.com
DAY ONE enduro21.com
Short interview with Johan Edlund World Trophy Sweden www.youtube.com

Härliga kämpatakter idag!! Juniorerna ligger på en andra plats mellan Australien o Frankrike. De har inte varit en helt problemfri dag, Micke P körde av frambromsslangen o de sinkade honom på två prov. Jesper har kört som tåget men slog i handen o foten på slutet, inget brutet men lite svullen. Sjöström kör bättre o bättre o de passar honom när de blir lite gropigt o tufft. Ramström vurpade på de inledande proven men kom igång på slutet.


Ska vi åka åt höger eller vänster i den svängen? FOTO: L-G Ståhl

I Trophyn så har Sundin legat förkyld sedan i torsdags, mkt stark o knalla på som han gjorde idag. Ett större bakslag fick vi i lördags morse när Ljungberg blev rejält magsjuk o kunde tyvärr inte komma till start idag. Henke inledde lite stelt men körde bättre eftersom racet gick. Han är snabbaste svensk idag. Även Edlund åkte bättre mot övriga varv två. Några riktigt bra tider där som han skall vara nöjd med. Kevin har även han småstrulat lite men kör bra när de rullar på. Han ser fram emot när de blir lite gropigare i banan imorgon. Ojanpäre inledde riktigt bra men tappade lite mot slutet. Han slog i höften vid en vurpa o kände besvär av de men har nu fått hjälp av både kiropraktor o massör. Nu tar vi nya tag imorn o grabbarna är riktigt taggade. Förbundskapten L-G Ståhl www.facebook.com

Jesper Börjesson med i juniorlaget som ligger 2:a. FOTO: Vanja Kollman

Patricia på plats i Slovakien och Six Days (dag 1)
Äntligen racedags! Alla kom iväg som de skulle. Ja, om man inte räknar med Frik (Erik Ljungberg) som inte startade. Tyvärr så mådde han inte alls bättre så jag valde att gå till medicalcenter. Efter jag berättat hur läget var så åkte en ambulans till hotellet och hämtade honom. Så nu ligger Erik på en infektionsklinik. Så nu har läkarna koll på honom. Vi avvaktar mer information.

Övriga rullat på, trophyn som ni vet ligger 11:a. Juniorerna har presterat en fin andra plats. Så nu gäller det att fortsätta i samma anda. Vi ska ju ha medalj. Tjejerna har rullat på trots regn, halt och backar. Vi är mycket nöjda med dagens resultat, en tredje plats. Nu höjer vi ribban.

Under jurymötet fick jag ett sms-meddelanden från Viktor Häll, han stod som bruten i resultatet. Jag bad timekeepern kolla upp det och som tur var så finns backup tidtagning så han fick en måltid på prov 5 där han stod som bruten trots att han fullföljt hela dagen. Så det kan bli. Så alla svenskar som startat är i mål idag. Nu börjar klockan bli sent. Patricia
Dag 2 startlista är baserad på totalresultatet i varje klass (World Trophy/Junior, Woman & Klubbklass)
 
Jesper Börjesson var 4:a bland juniorerna och laget är 2:a efter Australien. Det har kommit en hel del regn under tävlingsdagen och på sista provet gled Jesper ut i en sväng och slog i tummen. Övriga i laget låg även på bra, 6:a Micke Persson, 7:a Tommy Sjöström & 22 John Ramström.
Mediaspelaren öppnar även här


Här kan man se samma backe i 35 minuter, ett gäng svenska klubb agsförare drar bra vid 26:40. www.youtube.com
Mera backar på www.youtube.com

Dag 1
Junior World Trophy: 1) Daniel Sanders, KTM, AUS, 44:52.53. 2) Tyle Simmonds, KTM, AUS, 45:13.58. 3) Grant Baylor, KTM, USA, 46:26.80. 4) Jesper Börjesson, HVA, SWE, 46:27.73. 5) Anthony Geslin, Yamaha, FRA, 46:40.49. 6) Michael Persson, Yamaha, SWE, 46:43.07. 7) Tommy Sjöström, GasGas, SWE, 46:59.11. 22) John Ramström HVA, SWE, 47:55.41.
Totalt, World Trophy/Junior Trophy: 1) Kailub Russell, KTM, USA, 43:52.82. 2) Ryan Sipes, HVS, USA, 43:54.42. 3) Daniel Milner, Yamaha, AUS, 44:09.72. 4) Jamie McCanney, HVA, GBR, 44:09.96. 5) Marc Bourgeois, FRA, Yamaha, 44:11.98. 6) Loic Larrieu, Sherco, FRA, 44:21.76. 46) Henrik Lindholm, KTM, SWE, 46:09.88. 52) Jesper Börjesson, HVA, SWE, 46:27.73. 54) Johan Edlund, Yamaha, SWE, 46:36.33. 58) Micharl Persson, Yamaha, SWE, 46:43.07. 69) Tommy Sjöström, GasGas, SWE, 46:59.11. 82) Kevin Olsen, Sherco, SWE, 47:24.14. 101) John Ramström HVA, SWE, 47:55.41. 108) Mattias Ojanperä, HVA, SWE, 48:17.09. 110) Martin Sundin, HVA, SWE, 48:24.62.
 


Tjejerna har rullat på idag, det har varit regn, halt och backigt. Vi är mycket nöjda med dagens resultat (3:e plats) och med lite små krascher hoppas vi att resultatet blir ännu bättre imorgon. FOTO: Vanja Kollman
I damklassen visade Australien redan på först provet, vad som gäller. Tog dom tre första placeringarna.

Woman
 Trophy:
1) Tayla Jones, Yamaha, AUS, 50:15.14.
2) Jemma Wilson, Yamaha, AUS, 50:41.52.
3) Jessica Gardiner, Sherco, 52:27.06.
4) Sanna Karkkainen, KTM, FIN, 52:53.10.
5) Blandine Dufrene, KTM, FRA, 54:03.56.
8) Emelie Karlsson, SWE, 56:09.58 +2min prick.
10 ) Emmily Smalsjö, Yamaha, SWE, 1:00:54.64 +3 min prick.
11) Jessica Jönsson, Kawasaki, SWE, 1:01:20.36 +5 min prick. 


Det dröjer med resultaten i Klubblagen men Oliver Nelson ligger i topp.
Test1 11:a -10 sek, Test2 3:a -1,25, Test3 1:a +8,57, Test4 1:a +0,68 sek, Test5 1:a +6,11 sek, Test6
+23.83. Siste förare går i mål 18:19.

Team Östra Botkyrka MK
Jesper Johansson
Robert Lindholm
Christoffer Wiss

Det blev lite rörigt med så många förare (18) att klippa och klistra. Missa dessa två.
23) Linus Karlsson, C3, 5:a, 49:54.46.
183) Oscar Hall, C2, 72:a, 1:01:01.84, +5min.


8 sep Australien leder alla tre VM-klasserna och Sverige 2:a i junior
Oliver Nelson leder bland klubbförarna där Team Östra Elite leder
 
www.fim-isde-live.info

Dag två är avklarad. En ny mkt bra andra plats igen för junior Trophyn efter Australien. Med Frankrike drygt två minuter till bakom idag känns fint. Även USA, England, Italien, Finland tappade drygt två till tre minuter. World Trophy laget tog en ny 11:e plats o ja tycker de gör ett bra jobb!! Kämpa på!

Efter maten åkte vi till de tuffa gräs/skogsprovet ET 2 som även körs i morgon. Vi gick över 1tim o kollade spårval o fann riktigt fina linjer. Morgondagen kommer att börja med en ny specialsträcka som är riktigt härlig skogsåkning i bokskog i ca 12-13min. De är riktigt kuperat o häftigt. Sedan blir de två gamla enduroprov som körts dag 1-2. De två är riktigt uppkörda o mkt rötter o stalp. Å vi la ju som sagt en hel del tid på ET 2 nu ikväll. En ny åtta timmars dag imorn å de är gul pilning som skall följas på transporterna. Förbundskapten L-G Ståhl www.facebook.com

Juniorlaget med Tommy Sjöström, John Ramström, Micke Persson & Jesper Börjesson. FOTO: Patrica Eneroth

Australien fortsätter att dominera Six Days i Slovakien. Nu leder man alla tre VM-klasserna!

Mediaspelaren öppnar även här
Micke Persson i det svenska juniorlaget var snabbast av svenskarna under dag 2. Har haft problem med bromsarna under båda dagarna. Tycker att proven och transporterna är lättkörda men det tar på handlederna att köra så långa dagar.
 

Mediaspelaren öppnar även här
Vanja Kollman är coach för damlaget som ligger 3:a med Finland tätt efter. Laget består av Emelie Karlsson, Jessica Jönsson & Emmily Smalsjö  där Karlsson har varit snabbast. Men det är 4 dagar kvar och allt kan hända säger Vanja.

Mediaspelaren öppnar även här
Oliver Nelson lämnade återbud till landslagstruppen på grund av sin axelskada. Men Team West fick en förare skadad så han fick hoppa in med kort varsel. Var näst bäst av svenskarna idag, 4 sek efter Micke Persson
-Jag behöver dom här timmarna för Rehab och det är perfekt att köra i klubblag. Kul bara roligt att köra.

 
Dag 2 Junior Trophy

Snabbaste svensk under dag 2, Micke Persson Karlskoga EK. FOTO: Patricia Eneroth
 

Dag 2, Junior World Trophy: 1) Daniel Sanders, KTM, AUS, 45:53.90. 2) Tyle Simmonds, KTM, AUS, 46:30.66. 3) Grant Baylor, KTM, USA, 46:59.99. 4) Michael Persson, Yamaha, SWE, 47:36.44. 5) Mika Tamminen, HVA, FIN, 47:51.54. 6) Jesper Börjesson, HVA, SWE, 48:02.57. 7) James Dent, KTM, GBR, 48:18.92. 8) Tommy Sjöström, GasGas, SWE, 48:20.46. 9) Michele Marchelli, HVA, ITA, 48:30.6510) Broc Grabham, Sherco, AUS, 48:37.07. 13) John Ramström HVA, SWE, 48:45.37.

Thomas Gustavsson har varit med på en jädrans massa Six Days. FOTO: Patricia Eneroth
World Trophy
Totalt World Trophy/Junior Trophy: 1) Daniel Milner, Yamaha, AUS, 45:09.30. 2) Ryan Sipes, HVA, USA, 45:21.28. 3) Kailub Russell, KTM, USA, 45:31.33. 4) Eero Remes, TM, FIN, 45:38.84. 5) Matthew Phillips, KTM, AUS, 45:41.67. 6) Jamie McCanney, HVA, GBR, 45:51.92. 7) Daniel Sanders, KTM, AUS, 45:53.90. 8) Loic Larreiu, Sherco, FRA, 46:01.02. 9) Jaume Betrui, HVA, ESP, 46:05.14. 10) Joshua Green, Yamaha, AUS, 46:05.32. 43) Micke Persson, Yamaha, SWE, 47:36.44. 44) Henrik Lindholm, KTM, SWE, 47:43.67. 52) Jesper Börjesson, HVA, SWE, 48:02.57. 53) Johan Edlund, Yamaha, SWE, 48:05.78. 63) Tommy Sjöström, GasGas, 48:20.46. 73) Kevin Olsen, Sherco, SWE, 48:38.99. 75) John Ramström, HVA, SWE, 48:45.37. 88) Martin Sundin, HVA, SWE, 49:09.28. 102) Mattias Ojanperä, HVA, SWE, 49:34.20.

Woman Trophy

Woman: 1) Tayla Jones, Yamaha, AUS, 52:00.65. 2) Jessica Gardiner, Sherco, AUS, 53:49.12. 3) Sanna Karkkainen, KTM, FIN, 54:11.48. 4) Jemma Wilson, Yamaha, 54:13.50. 5) Blandine Dufrene, KTM, FRA, 56:02.38. 6) Emelie Karlsson, Yamaha, SWE, 56:57.83. 11) Jessica Jönsson, Kawasaki, SWE, 59:10.89. 13) Emmily Smalsjö, Yamaha, SWE, 1:02:30.67.
 
Klubblag: 1) Oliver Nelson, HVA, SWE, 47:40.05. 2) Thomas Hotinsky, HVA, SVK, 48:29.82. 3) Vit Kukilik, KTM, CZE, 48:33.44. 4) Fredrik Johansson, Beta, SWE, 48:48.07. 7) Jens Hillgren, KTM, SWE, 48:58.21.


Team Östra Försvarsmakten: Oscar Blom,  Oscar och Victor Hall. Där Blom utgick under dagen. FOTO: Patricia Eneroth


8 sep Bilder från Patricia & Vanja från dag 1/dag 2
http://www.tibromk-enduro.nu/2015-09-08-dag1-2-vanja-kollman.htm
http://www.tibromk-enduro.nu/2015-09-08-dag1-2-patricia-eneroth.htm


ISDE 2015 Košice den 2 část 1 www.youtube.com
ISDE 2015 Košice den 2 část 2 www.youtube.com


8 sep Följ Six Days på Race Magazine
Juniorerna befäste andraplatsen – Australien leder överallt www.racemagazine.se
Det organiserade kaoset www.racemagazine.se
Team Östra Elit tvåa i Klubblagsklassen – och Oliver totalsnabbast www.racemagazine.se

Varje dag på ett Six Days avslutas med det organiserade kaoset vid däckkrängningen. Extra kaosigt i det svenska lägret i år kanske, dels för att vi har extremt många förare som kör och dels för att ett par gäng är väldigt jämna vilket gör att de kommer in i stort sätt samtidigt. Här kan ni se en video på när Henrik Lindholm, Johan Edlund, Micke Persson, Tommy Sjöström och Kevin Olsen är inne.
www.youtube.com


9 sep Bra drag på juniorerna under dag 3 & Seniorerna upp till 6:e www.fim-isde-live.info
Team Östra Elit tappade – men är fortfarande med i fighten www.racemagazine.se

Micke Persson Karlskoga EK är snabbast av svenskarna
.  FOTO: L-G Ståhl
 
Lars-Göran Ståhl som är Sveriges förbundskapten berättar här om dag 3 där dom svenska juniorerna ett tag var före ledande Australien. Tommy Sjöström fick problem med ett däck där moussen gick sönder. Det var som att köra med punktering och drog på sig lite sämre tider i slutet samt tidsprick.

Seniorlaget har gjort ett stort hopp i resultatet och är nu 6:a

Mediaspelaren öppnar även här
Junior efter 3 dagar Junior dag 3:
1) Daniel Sanders, AUS, 56:56.92.
2) Grant Baylor, USA, 57:25.63.
3) Micke Persson, SWE, 57:50.06.

4) Ty Simmonds, AUS, 58:22.21.
5) Steward Baylor, USA, 59:20.98.
6) Jesper Börjesson, SWE,
59:23.20..
7) Mika Tamminen, FIN, 59:41.42.
8) Lee Sealey, GBR, 59:45.85. 9) Anthony Geslin, FRA, 1:00:05.29.
10) James Dent, GBR, 1:00:21.41.
22) John Ramström, SWE, 1:02:03.41.

24) Tommy Sjöström, SWE, 1:02:10.33 +1 min prick
.

World Trophy efter 3 dagar

Dag 3 avklarad. Efter första varvet i Juniortrophyn krigade vi på med Australien o USA. Tokjämna körningar! Vi ledde efter första varvet!!😎På andra varvet får Tommy Sjöström problem med korven i bak. Jag åkte ned till stora servicen o hämtade en ny + däckjärn. Tyvärr fick Tommy åka ett långt prov med platt korv o tappade mkt tid innan servisen på TK6.

Meeeeen vi kom in på en tredje plats iallafall idag o verkar inte ha tappat så mkt på USA o "Frallorna". Så i totalen efter tre dagar är vi kvar på andra plats!! I Trophyn så stannade Henke vid en skadad förare på första provet. Han tappade ca två minuter på de och i regelboken finns det inget som krediterar en förare som hjälper en annan förare vid ex skada.

Nu håller jurymötet på o ja fick samtal om att man stryker hela första provet för world Trophy o juniorerna!!! Jag är sjukt stolt över Henkes omdöme o omtanke vid denna situation. Sånt här gör mej så stolt att ha en kille i vårt lag som uppträder så förstklassigt föredömligt! I övrigt så har alla gnuggat på bra, toppen kämpat!

Men iomed att man strök första provet är ja osäker på exakt hur tids -differensen är. De jobbas även med 6st förare som har genat på banan idag på jurymötet. Ingen svensk men flera Trophy åkare från Frankrike, USA, Spanien, Italien o England. Få se hur de går.
Förbundskapten L-G Ståhl www.facebook.com
 

Women efter 3 dagar

Women dag 3
:
1) Tayla Jones, AUS, 1:06:12.13.
2) Jessica Gardiner, 1:08:13.03.
3) Jemma Wilson, AUS, 1:08:57.07.
4) Sanna Karkkainen, FIN, 1:10:20.51.
5) Emelie Karlsson, SWE, 1:10:59.95.
10) Jessica Jönsson, SWE, 1:16:38.97.
14) Emmily Smalsjö, 17 minuters prick, fick bromsproblem.

Totalt efter 3 dagar:
1) Jones. 2) Wilsson. 3) Gardiner. 4) Karkkainen. 5) Dufrene. 6) Karlsson. 10) Jönsson. 13) Smalsjö.

 

Oliver Nelson fick det struligt idag med hjulproblem. FOTO: www.enduro.nl
 
Klubblag individuellt: 1) Thaoms Hostinskym HVA, SVK, 1:00:35.54. 2) Fredrik Johansson, Beta, SWE, 1:01:03.27. 3) Robin Nijkamp, KTM, NLD, 1:01:33.96. 4) Oliver Nelson, HVA, SWE, 1:01:36.18. 5) Frazer Norrie, KTM, GBR, 1:01:36.61. 10) Linus Karlsson, KTM, SWE, 1:02:16.04. 13) Jimmy Wicksell, KTM, SWE, 1:02:38.12. 19) Jens Hillgren, KTM, SWE, 1:03:10.97. 28) Adam Andersson, KTM, SWE, 1:04:13.60. 38) Zander Knutsson, KTM, SWE, 1:05:26.81. 42) Erik Wahlström, Honda, SWE, 1:05:52.97. 46) John Salomonsson, HVA, SWE, 1:06:16.55.

På SP4 kör Oliver i en stubbe och vurpar och får en krökt fälg. Får en 14:e tid på det provet. Hinner inte fixa till hjulet helt på slutservicen.
Läs mer på www.facebook.com

 


10 sep Vad hände under dag 3 av Six Days? www.fim-isde-live.info
KAOS – ÅTTA DISKADE FÖRARE i world trophy www.racemagazine.se

Sveriges Trophylag med Skövdes Mattias Ojanperä gick från 11:e till 6:e plats. FOTO: Anastasia Tess Merkulova www.facebook.com

Sverige hoppade upp 5 placeringar i World Trophy, tyvärr körde man inte till sig placeringen. 8 Trophy-förare körde fel vid en tidskontroll och blev uteslutna.  Men det konstiga är att förarna ändå är med på startlistan för dag 4. Det kanske är en överklagan?

Day three ended with a total of eight World Trophy team competitors (Marc Bourgeois – Yamaha – France, Anthony Boissiere – Sherco – France, Jeremy Joly – KTM – France, Taylor Robert – KTM – USA, Lorenzo Santolino – Sherco – Spain, Cristobal Guerrero – Yamaha – Spain, David Knight – KTM – Great Britain and Manuel Monni – TM – Italy) being excluded from the competition for having missed an intermediate course check-point. Following the subsequent protests this situation remains under on going appeal. Källa www.enduro.nl


10 sep Oliver i fortsatt ledning – trots en strulig dag (onsdag) www.racemagazine.se

YouTube när Oliver mekar med fälgen
www.racemagazine.se

ISDE 2015 Košice den 3 část 1 www.youtube.com/watch?v=YnwdemMQqdQ
ISDE 2015 den3 část 2 www.youtube.com/watch?v=akO7Nqy1yAI
AUSTRALIA LEAD AT THE END OF A DECISCIVE DAY THREE enduro21.com


10 sep Juniorerna fortfarande 2:a i Six Days och regnet har startat! (dag 4) www.fim-isde-live.info
 
Vad hände under torsdagen i Kosice? www.racemagazine.se
Juniorerna nära medalj i Kosice
www.racemagazine.se
Svenskbilder på www.facebook.com/promaxlubricants 
Patricia Eneroths bilder från dag 4 >>>
AUSTRALIA CLOSER TO PERFECT SCORE AFTER DAY FOUR enduro21.com
ISDE 2015 Košice den 4 část 1 www.youtube.com
ISDE 2015 Košice den 4 část 2 www.youtube.com


Oliver Nelson fortsätter sin Rehabträning med goda resultat. FOTO: Anastasia Tess Merkulova www.facebook.com


Start SS2. Knight, Brown, Persson på "moppen" o Henke!!! MP startar efter Brown, kör ifatt men gör en liten miss i en skråsväng...spöar honom på provet iaf med 4sek...King på 125:a... FOTO:
L-G Ståhl www.facebook.com
 
Förbundskapten Lars-Göran Ståhl berättar här om dag 4. Diskning av 8 Trophyförare och regnet som kan göra morgondagen till ett rent helvetet för förarna. Dom svenska juniorerna är fortfarande tvåa. Trophylaget ligger 6:a, när Spanien, Storbritannien, Frankrike och USA har mist 2-3 förare. Damlaget kämpar på och behåller 3:e platsen.
 

Mediaspelaren öppnar även här

Jesper Börjesson, Tommy Sjöström, John Ramström & Micke Persson fortsätter att imponera. FOTO: Patrica Eneroth

Junior Trophy efter dag 4World Trophy efter dag 4

19) Spanien (2 förare ur laget)
20) Storbritannien (2 förare ur laget)
22) Frankrike (3 förare ur laget)
23) USA (3 förare ur laget)


Kommer glädjen att hålla ända in i mål? FOTO: Patrica Eneroth

Women Trophy


 Jens Hillgren och Team Östra Elite ligger tvåa i klubblag. FOTO: Anastasia Tess Merkulova www.facebook.com

Klubblag

Förbundskapten Lars-Göran Ståhl. FOTO: Patrica Eneroth

Jesper Börjesson
kör i det svenska juniorlaget som ligger 2:a. Individuellt bland juniorerna har har Jesper legat topp 5 under dagarna.

Ljudet blir dåligt i slutet


Mediaspelaren öppnar även härOliver Nelsom kör Six Days som Rehab för sin axelskada. Var totalsnabbast bland klubblagsförarna dom första dagarna men dag 3 blev det en krasch som sabba en hel del

Mediaspelaren öppnar även härWorld Trophy Sweden
Johan Edlund,
Martin Sundin,
Kevin Olsen,
Erik Ljungberg,
Henric Lindholm
Mattias Ojanperä.
FOTO: Patricia EnerothKan det bli slirigt i morgon. FOTO: FOTO: www.enduro.nl


11 sep Rena parodin under Six Days, dom uteslutna förarna är tillbaks i tävlingen

Frankrike står som ledare av World Trophy inför finaldagen. FOTO: www.facebook.com/equipesdefranceisde
 
Dag 5 avklarad. Phu de här blev en tuff coach dag. Vårt viktigaste mål idag var att hålla ett konstant avstånd till USA som låg trea i junior Trophyn. Efter dagens första varv av två så såg de ganska bra ut. Jag informerade killarna att de inte behöver åka fortare eller ta risker. Men de blev en rejäl krasch iaf för Sjöström på de långa enduroprovet. Samtidigt så fick en av USA,s juniorer bryta racet. De innebar att Frankrike gick upp på tredje plats, men de är ca 9min efter oss på fyra dagar.

Jag ändrade min plan o åkte till serviceställena istället. Där kunde ja informera killarna om läget o lugna ner dem. Nu är de att ta grejerna till mål utan större missar som gäller!! Sjöströms axel plåstrades om. Ja körde iväg i allt trafikkaos till sista servicen, fortsatt snack om läget o lugna dem, se till att mat o dryck togs. Kollade allas framdrev vilket resulterade i att tre förare fick byta till nytt.... Nu är alla i mål o de känns gött.

I Trophy laget har Edlund o Kevin gjort bästa lyftet idag. Alla fem är prickfria o stabila. Vi klättrade från 11:a till 9:a idag. Kul!! Klättrade till 9:a, vi låg ju 6:a igår!!.... Ja ni ska ju inte tro att Isde avgörs bara på banan. Nu är de diskade lagen som kört under en viss form av protest med igen!!! Vilken soppa! Blir spännande o se hur de går. Om man inte bestraffar dem som inte kört hela banan eller missat en passerkontroll så får man ju ett prejudikat på att de är ok att göra så enl min mening. Återigen fick vi en kanonmiddag i tältet. Efter de gick vi alla crossprovet som körs imorn. Grym jordbana!! L-G Ståhl www.facebook.com
Lars-Göran Ståhl fick vara taktisk idag när USA nu har två förare ur laget. Berättar om även parodin med dom uteslutna.
Mediaspelaren öppnar även här

ISDE 2015 Košice den 5 www.youtube.com
ISDE 2015 Košice den 5 část 2 www.youtube.com


Day 5 - Finding the Perfect Bike

www.youtube.com

De fem endurodagarna är avklarade – vi summerar fredagen
www.racemagazine.se

FRANCE TAKE PROVISIONAL LEAD ON DAY FIVE
enduro21.com
Fredagskväll gick åt att kolla upp finaldagens crossbana.
FOTO: L-G Ståhl www.facebook.com

Junior


Dam

 
Oliver Nelson kör i Team West klubblag och har varit i ledning i C2 och även totalt. Tittar man på dagens snabbast förare alla kategorier på prov 1 så var Oliver värst. Men det har sin förklaring när Trophyförarna fick köra bort all lera från gårdagens regn.

Mediaspelaren öppnar även
här
Fina svenska resultat i klubbtävlingen


Klubblag


11 sep Lars Börjesson mekaniker på Six Days 
Lars Börjesson är mekaniker för Husqvarnas tävlingsteam och berättar här lite hur det är runt ett Six Days

Mediaspelaren öppnar även
härDet ser ut att inte bli regn, men dom första 50 förarna fick köra bort leran till fastare underlag pga. gårdagens regn. Test 2 kördes utan tidtagning pga. omläggning av vissa delar av spåret.

Lars Börjesson här med sonen Jesper som kör i juniorlaget. FOTO: Patricia Eneroth
  I klubblagstävling är det fem svenskar i topp av 7 förare, efter första varvet. Oliver Nelson i ledningen, 23 sek för Jimmy Wicksell www.fim-isde-live.info


11 sep Följ Six Days på  www.facebook.com/promaxlubricants

Mattias Ojanperä FMCK Skövde kör i det svenska seniorlag som ligger 6:a inför fredagen (dag 5) FOTO: www.facebook.com/promaxlubricants

FIM Youtube Channel

Day 4 - Defending National Pride - #FIMISDE2015 www.youtube.com
Day 3 - Video highlights - #FIMISDE2015 www.youtube.com
Day 3 - Anonymous Heroes - #FIMISDE2015 www.youtube.com
Day 2 - Video highlights - #FIMISDE2015 www.youtube.com
Day 1 - Video highlights - #FIMISDE2015 www.youtube.com
Day 0 - Opening Ceremony - #FIMISDE2015 www.youtube.com


11 sep Decision of the FIM International Disciplinary Court www.fim-live.com

Det blev lite slirigt i backarna på morgonen. FOTO: Anastasia Tess Merkulova www.facebook.com

Following the disqualification of eight riders by the FIM International Jury on Day 3 of the 2015 FIM International Six Days’ Enduro World Championship in Kosice, Slovakia, the Fédération Française de Motocyclisme (FFM) lodged an appeal yesterday, Thursday 9 September, against the decision of the FIM International Jury with the FIM International Disciplinary Court (CDI) in accordance with Art. 4.5 of the FIM Disciplinary and Arbitration Code (CDA).

In its appeal, the FFM petitioned the CDI for immediate stay of execution of the FIM International Jury’s decision in accordance with Article 4.8 CDA.

In view of the urgent nature of the matter and the exceptional circumstances of the case, the CDI has decided to order stay of execution of the International Jury’s decision and reintegration of all eight riders disqualified into the competition on a provisional basis until further notice.

This order is without prejudice to any decision by the CDI on the merits of the case.


12 sep Oliver Nelson snabbast av alla klubblagsförare i Six Days www.fim-isde-live.info

Svenskar med bra i starten. FOTO: Team West www.facebook.com

Womens Trophy efter 6 dagar


Härliga kämpar! Team West med Oliver Nelson, Erik Wahlström & John Salomonsson. FOTO: Team West www.facebook.com

Klubblag efter 6 dagar
Totalt C1, 84 startande
: 1) Lucas Dolfing, NLD, 4:44:42.18. 2) Fraser Flockhart, GBR, 4:47:12.66. 3) Adam Andersson, SWE, 4:49:33.92. 20) John Salomonsson, SWE, 5:04:46.06. 24) Erik Wahlström, SWE, 5:07:55.27. 60) Marcus Moilanen, SWE, 6:27:27.67 +34 min. Victor Häll, SWE, brutit.

Totalt C2, 121 startande: 1) Oliver Nelson, SWE, 4:40:46.51. 2) Thomas Hostinsky, SVK, 4:41:00.68. 3) Robin Nijkamp, NLD, 4:44:23.21. 6) Jimmy Wicksell, SWE, 4:46:16.36. 9) Jens Hillgren, SWE, 4:48:33.76. 14) Zander Knutsson, SWE, 4:59:55.23. Oscar Blom, SWE, brutit.

Totalt C3, 85 startande: 1) Fredrik Johansson, SWE, 4:42:46.95. 2) Jan Balas, CZE, 4:46:35.32. 3) Linus Karlsson, SWE, 4:48:47.90. Jesper Johansson, SWE, brutit. Christoffer Wiss, SWE, brutit.


11 sep Startlista för finalen i Six Days www.fim-isde-live.info

Team Östra Junior: Adam Andersson, Edvin Hamnäs & Jimmy Wicksell (pappa Dick har tre 1:a platser och fyra 2:a
platser med det svenska seniorlaget). FOTO: Patricia Eneroth
C1 9:30
C1 9:55 Adam Andersson, John Salomonsson, Robert Lindholm, Erik Wahlström, Richard Alun

C2 10:20 Oscar Häll,
C2 10:45
C2 11:10 Oliver Nelson, Jimmy Wicksell, Jens Hillgren, Zander Knutsson,

C3 11:35
C3 12:00 Fredrik Johansson, Linus Karlsson,

 
EW 13:00 Jessica Jönsson, Emelie Karlsson, Emmily Smalsjö

E1 13:25 Mattias Ojanperä
E1 13:50 Micke Persson, Johan Edlund

E2 14:15 John Ramström
E2 14:40 Henric Lindholm, Jesper Börjesson, Kevin Olsen

E3 15:05 Martin Sundin
E3 15:30 Tommy Sjöström


12 sep Silver och brons för Sverige i Six Days och Lag-VM ranneslattsloppet.nu

Silver till Juniorlaget: John Ramström, Jesper Börjesson, Micke Persson & Tommy Sjöström.
Brons till Damlaget: Jessica Jönsson, Emelie Karlsson & Emmily Smalsjö.
 FOTO: Patricia Eneroth


På prisutdelningen efter crossprovet gjorde Australien en protest genom att ställa sig längst upp på pallen. När Frankrike kom fram fick dom knuffa ned Australiensarna. www.youtube.com
 
Micke Persson berättar här om hur det känns att ta sin första VM-medalj. Det kan bli en till i år!

Mediaspelaren öppnar även här

 

Day 6 - Video highlights - #FIMISDE2015 www.youtube.com

Day 6 - Dominance from Down Under - #FIMISDE2015 www.youtube.com

ISDE 2015 Košice den 6 /www.youtube.com

ISDE 2015 Košice vyhlášení po závěrečném motokrose www.youtube.com

FRANCE CROWNED ISDE WINNERS IN SLOVAKIA enduro21.com

DAILY DIARY - ISDE SLOVAKIA, DAY SIX enduro21.com

Svensk succé i Kosice www.racemagazine.seWorld Trophy


13 sep Lars-Göran Ståhl gör en djupanalys av Six Days och endurons framtid
Förbundskapten Lars-Göran Ståhl är jättenöjd mer årets Six Days i Slovakien. Silver för juniorlaget och brons för damerna.

Mediaspelaren öppnar även här
Patricia Eneroths bilder från dag 6


 

Jesper Börjesson. FOTO: Patricia Eneroth


13 sep Länkar till Six Days 2015
Resultat www.fim-isde-live.info
Arrangörsida
www.fim-isde2015.com
Arrangörsida www.facebook.com

Program issuu.com/ppke/docs/bulletin_isde_2015
FIM ISDE App for FREE www.fim-live.com
SVEMO www.svemo.se
Förbundskapten L-G Ståhl www.facebook.com

Team West www.facebook.com
Team Östra www.facebook.com
Oljesponsor  www.facebook.com/promaxlubricants

Six Days Argentina 2014 www.tibromk-enduro.nu
Svensk Six Days historia 1960-2009 www.tibromk-enduro.nu
enduro21.com
www.offroadchampions.com & www.facebook.com
www.racemagazine.se & www.facebook.com

www.enduro.nl/

Förare
instagram.com/jesperborj3sson
www.facebook.com/oliver.nelson.73 
jessicajonsson.blogspot.se 

Inför Six Days med Team West www.youtube.com
Landslagsträning inför Six Days www.youtube.com

 


INFO HISTORIA BILDER FORUM LÄNKAR UNGDOM TMK