tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Midnattsloppet med Ljunggren som segrare
www.arvidsjaur.ms

Åk med ett varv

Midnattsloppet som körs i Arvidsjaur fick ett celebert besök när Joakim Ljunggren kom och visa upp sig. Med en tufft bana och körtid runt 3 timmar i 27 gradig värmen och den dammiga, steniga terrängen gjorde att det fick kämpas på ordentligt.

Tävlingen körs som varvlopp med gemensam start och 3 timmar körning för senior/junior/motion. Tävlingen ingår även i Norrcupen och det kom 146 startande fördelade i nio klasser. Värst motstånd fick Ljunggren av Luleås Erik Luthström som har vunnit tävlingen 2007 och 2008. Det var inte så många namnkunniga åkare med som tog chansen att träna inför nästa helgs långlopp Stångebroslaget som ingår i SM-serien.

Senior: 1) Joakim Ljunggren, 3:22:51. 7 varv. 2) Erik Luthström, 3:00:06. 6 varv. 3) Mathias Häggström, 3:15:36.

Det var inte så många förare från Syd och Mellansverige med men Törebodaförarna  och Erik Wallskog (4 varv på 3:41:00, 17:e) och Mikael Eskilsson (körde två varv, bröt sedan) körde dom tappra milen och starta i motion under 35 år.


Mediaspelaren öppnar även här
>>>
Joakim Ljunggren tyckte att det var fruktansvärt stenigt. Erik Luthström tog starten drog bra. När Ljunggren sen var förbi så blev det en vurpa och Luthström var åter i ledningen. Ljunggren blev överraskad men drog ikapp igen och var sen den ende föraren som gick ut på det 7:e varvet och fick en måltid på 3,20 tim. Inför sista varvet var han i ledning med ca 6,5 minut.


Bilder från tidigare år http://www.arvidsjaur.ms/


Bilder från tidigare år http://www.arvidsjaur.ms/


tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO