15 sep 2016 Racerapport från VM Frankrike 10-11 sep 2016

Pressmeddelande Enduro Erik Appelqvist.  FOTO: Mikael Sandberg www.tibromk-enduro.nu

 
Tyvärr så blev det ännu en skada under VM-helgen i Frankrike. Redan under lördagens första enduroprov felbedömde jag en kurva och körde ut i några buskar där det låg stubbar/stockar. Jag kraschade och landade på axeln samt slog i huvudet en aning. Körde i mål på provet men jag hade rätt ont i axeln. Vid service upptäckte jag att nyckelbenet såg lite misstänksamt ut och jag tog beslutet att gå till läkaren.

På sjukhuset konstaterade de att jag har en fraktur på nyckelbenet, samt att det verkade som att det var "ur led" led vid infästningen i axeln.

Väl hemma i Sverige så har jag fått en operationstid (måndag 19/9) där jag hoppas att de skall kunna lägga allt på plats så att det kan läka ihop. Jag vet inte hur lång läketiden kommer att bli, men jag tror tyvärr att jag kommer missa resten av årets tävlingar. Känns tråkigt att få ett sådant slut på säsongen, men jag vet vad jag skall jobba på inför nästa år och hoppas kunna göra en stabil säsong! Jag vill tacka alla mina sponsorer, familj och flickvän som har gjort denna säsong möjlig!

Med vänliga hälsningar Erik Appelqvist