22 aug 2016 Erik Appelqvist fortsätter att fajtas om topplaceringarna i Enduro-JSM

Pressmeddelande Enduro Erik Appelqvist

Här kommer en liten uppdatering ifrån den fjärde JSM-deltävlingen som gick av stapeln i Östhammar den 20:e augusti.

Vi åkte upp till tävlingsplatsen redan under torsdag kväll för att kunna kolla banan ordentligt under fredagen. Banan bestod av fyra olika specialprov med väldigt varierad terräng, allt ifrån gräsgärden till steniga skogspartier. Överlag var det en relativt snabb bana och jag vet att jag gillade den förra året, så jag såg fram emot lördagens tävling.


Erik under VM i Enköping 2016. FOTO: Mikael Sandberg

På lördagen skulle vi göra fyra varv, alltså totalt 16 specialprov. Det hade regnat under fredagen, så banan var till en början ganska hal. Under första varvet fick jag inte riktigt in det flyt som jag hade önskat. Jag kände inte att jag hade den attack som jag hade behövt för att få till bra tider på en såpass snabb bana.

Men under dagen så torkade banorna upp och jag kände att jag kom igång mer och mer. Jag vann någon sträcka och kände att jag började få upp tempot. Under en tid låg jag på en tredjeplats och försökte avancera uppåt till tvåan Pontus Skoog, men samtidigt jagade Anton Sandstedt på fjärdeplatsen.

Under slutet av dagen gjorde Sandstedt bra sträcktider och tog sig förbi mig men missade andraplatsen precis, då Skoog lyckades hålla undan. Joakim Grelsson kunde ta en vinst och fick nu ett försprång i tabellen.


Erik med teamkollegan i VM Lee Sealey. FOTO: Mikael Sandberg

Överlag så är jag ändå ganska nöjd med tävlingen. Det jag är mindre nöjd över är att jag var lite seg under början av tävlingen, samt att jag skulle ha viljat utmanat på slutet. Jag visste att banan passade mig bra och jag hade väl egentligen lite större förhoppningar. Men det är tuff konkurrens och det gäller att hela tiden vara på topp.

Det känns också bra att handen är okej efter skadan. Körningen har fungerat fint och den har inte påverkats. Nu laddar jag om inför nästa JSM-deltävling som går i Skövde nästa helg. Grelsson har ju som sagt fått en liten ledning så det gäller att visa framfötterna under de kommande tävlingarna.

Serietabell JSM1 efter 4 av 6 deltävlingar:
Joakim Grelsson(KTM) 72 p
Pontus Skoog(KTM) 69 p
Erik Appelqvist(YAMAHA) 65p

Med vänliga hälsningar Erik Appelqvist