9 maj 2016 Erik Appelqvist fortsätter att fajtas om topplaceringarna i Enduro-JSM

Pressmeddelande Enduro Erik Appelqvist

Efter en fysiskt krävande dag vid den tredje deltävlingen av Enduro-JSM, lyckades Erik Appelqvist, Team Yamaha Johansson MPE, hålla sig kvar i toppen. Efter en tredjeplats för dagen, så har nu topp 3 i klassen exakt lika många poäng.

Den tredje dagen av JSM i enduro gick av stapeln i Vimmerby den 7:e maj. Tävlingsbanan bestod till största del av steniga partier och förarna skulle köra fyra varv på de fyra olika specialsträckorna.

Jag är medveten om att sten inte är mitt bästa underlag, så jag var beredd på att det skulle bli en tuff dag. Målet med dagen var att inte göra för många misstag och att hålla mig kvar i striden om totalledningen.

Appelqvist mötte hårt motstånd från tabelltrean Joakim Grelsson och tabelltvåan Pontus Skoog. Grelsson ledde näst intill hela tävlingen och kunde besegra Skoog och Appelqvist.

Grelsson och Skoog var riktigt snabba idag. Jag fick till några bra sträcktider, men kände inte riktigt att jag hade ett tillräckligt högt tempo för att slåss om förstaplatsen.
Appelqvist kunde tillslut köra in på en säker tredjeplats, efter att ha tappat tid mot slutet.

Under början av dagen så flöt det på relativt bra, men mot slutet var Grelsson och Skoog starkare och kunde dra ifrån ytterligare. Jag är inte jättenöjd, men inte heller besviken över dagen. Jag visste att det skulle bli tufft och det känns ändå skönt att kunna ta sig i mål på en stabil tredjeplats.

Appelqvist, Grelsson och Skoog har nu exakt samma poäng inför den fjärde deltävlingen som går i Östhammar den 20:e augusti.

Det känns bra att vara kvar i toppen poängmässigt inför nästa deltävling i sommar. Nu är det bara att ladda om inför Ungdoms-VM i Grekland 20-22 maj.

Ställning JSM1 efter 3 av 6 deltävlingar: 1) Joakim Grelsson, Fältjägarnas EF, 52p. 2) Pontus Skoog, Karlskoga EK, 52p3) Erik Appelqvist, Kortedala MK, 52p. 4) Emil Jonsson, Tibro MK, 39p. 5) Anton Sandstedt, Tibro MK, 31. 6) Marcus Adielsson, Tibro MK, 30p.