Översättning från Google Läs originaltexten www.enduro-abc.com

EWC är tillbaka!

Måndag, mars 19, 2012

Efter sex månader av väntan, den efterlängtade starten av 2012 MAXXIS FIM Enduro VM är nu bara dagar bort med serien sparkar av med Grand Prix Maxxis Chile den 24 mars / 25. Den första av säsongens åtta Grand Prix, att GP Maxxis Chile kommer att äga rum i huvudstaden den Maule regionen i staden Talca , där 25-graders temperatur väntar förarna och team i och omkring fot Cordillera för Anderna. För första gången i sin Enduro historia, att förbundet internationella Motociclisme tilldelat Federación Motociclisme de Chile äran att vara värd den första omgången av vad som förväntas bli en spännande säsong.

Den chilenska federation, med José Tomas DIAZ som Enduro delegat, har stor erfarenhet av DIAZ en av arrangörerna av 2011 Dakar, liksom Chiles nationella Enduro mästerskap. Chile välkomnade också det internationella Six Days Enduro 2006 i badorten La Serena, en händelse som blev en stor framgång. Chile och Sydamerika ser fram emot EWC ...

Det Federación Motociclisme de Chile (FMC) och dess organisatör Rodrigo Abascal har utarbetat ett spår av 65 kilometer, vilket kommer att plågas tre eller fyra gånger varje dag under två dagar av konkurrensen. Varje varv kommer att innehålla två olika kontroller. The Paddock kommer att ligga i mitten av Talca på " Mall Plaza Maule ". Den Enduro Test och korset Test kommer att ske i Maitenhuapi medan Xtreme Test kommer att ligga i Cerro La Virgen , nära en motocrossbana. Fredag ​​natts KTM Super Test körs i hjärtat av Talca .

De spår, stigar och speciella tester förväntas vara mycket torr, dammig, utmanande och stenig. Talca ligger i provinsen med samma namn och är huvudstad i Maule regionen. Denna charmiga stad 231'5 km2 har mer än 201 797 invånare och är 253 km söder om Santiago , huvudstaden i landet. Den korsas av Pan-American Highway som börjar i Prudhoe Bay , Alaska och avslutas Ushuaia , Argentina . På historia sidan den katolska kyrkan i Talca spelat en stor roll i Chile historia. Talca är också en av Chiles mer kända vin växande regioner.
Med ett rekordstort antal mer än 150 tävlande för händelsen är Enduro VM är tänkt att påbörjas på ett spektakulärt sätt och i en av världens mest pittoreska platser.


Talca

Ny säsong, nya utmaningar ...
En fantastisk säsong väntas i Enduro 1 klassen. Antoine MeO (F - KTM) startar mästerskapet som favorit där han kommer att tävla mot finländare Eero Remes (KTM) och Matti SEISTOLA (HVA) , tillsammans med Rodrig Thain (HM Honda) , Fabien Planet (Sherco) och Nicolas DEPARROIS (Kawasaki) . Lägg till mästerskapet slåss spanjoren Lorenzo SANTOLINO (KTM) , den amerikanska Ricky Dietrich (HVA) och italienarna Thomas OLDRATI (KTM) och Simone ALBERGONI (HM Honda) och det är lätt att se varför Enduro 1 klassen kommer att erbjuda så mycket spännande racing.
Mer om E1 www.enduro-abc.com

I
Enduro 2 klassen Juha Salminen (SF - HVA) kommer att möta den bestämda kvartett Johnny AUBERT (F - KTM) , Cristobal Guerrero (E - KTM) , Pierre-Alexandre RENET (F - Husaberg) och Ivan Cervantes (E - Gas Gas) som han hoppas kunna säkra 1/9 EWC krona. Men Alex SALVINI (I - HVA) och Luis Correia (P - Yam) kan mycket väl ge massor av överraskning resulterar i Enduro 2 kategori, precis som fransmän Romain DUMONTIER (HVA) och Antoine Basset (Yam) .
Mer om E2 www.enduro-abc.com

Antoine Meo

Enduro 3 klassen kommer att erbjuda en första glimt av en av de mest efterlängtade strider säsongen mellan David Knight (GB - KTM) och hans nya lagkamrat Christophe NAMBOTIN (F - KTM) . Lägga Seb Guillaume (F - Gas Gas) , Joakim Ljunggren (S - Husaberg) , Marko Tarkkala (SF - Beta) och Oriol MENA (E - Husaberg) in i striden för de bästa utmärkelser säkerställer Enduro 3 klassen säkerligen inte kommer vara kort på drama. Mer om E3 www.enduro-abc.com

Slutligen, i
Junior klassen, den spanska armadan som består av Mario ROMAN (KTM) och Victor Guerrero (KTM) kommer att försöka vinna mot ett starkt franskt lag ( Bellino , QUEYREYRE , Rohmer ), italienare ( Manzi , D'AMBROSIO , MORONI ) och mot de två brittiska förare Danny MCCANNEY (Gas Gas) och Alex ROCKWELL (Husaberg) .

 I
FIM Youth Cup 125cc , duellen mellan Giacomo REDONDI (I - KTM) och Luis Oliveira (P - Yam) bör hålla alla sina löften, men den chilenska Benjamin HERRERA (TM) kan visa sig svårt att slå på hemmaplan. Detta Grand Prix Maxxis i Chile är en mycket såg fram emot evenemanget på den sydamerikanska kontinenten. Att förutse ankomsten av stjärnorna i Enduro VM Chilenskt, kommer argentinska och brasilianska fans enduro samlas snart i Talca där Federación Motociclisme de Chile har utarbetat en internationell firandet av off-road motorcykel konkurrens som är inte får missa ....


Joakim Ljunggren (S - Husaberg) (Foto: Husaberg)

Information:
- Talca (regionen Maule),
- 250 km från Santiago i Chile,
- Fredag, 23 Mars: Super Test;
- mars 24th/25th: Start 9:00 - Mål vid 16:00,
- Arrangörer: Federación Motociclisme de Chile,
- Hemsida: www.enduro-abc.com och www.fmc.cl,
- Track: 65 km - Tre eller fyra varv,
- Fri tillgång,
- Airport: Santiago i Chile (250kms)