5) Antoine Meo, FRA, 20.
6) Joakim Ljunggren, SWE, 18.
7) David Knight, GBR,
8) Dougie Lampkin, GBR, 8.
Joakim Ljunggren gjorde succé direkt som nybörjare i dessa sammanhang. Första deltävlingen gick i  Sheffield, Storbritannien där Joakim överraskade stort, knep han en 6:e plats efter 3 finalheat. 7:a, 4:a och 5:e i sina finalheat. Trail och Indoorspecialisterna Teddy Blazusiak, Mike Brown och Graham Jarvis var före Ljunggren. Men dom flesta enduroförarna i VM fick se sig slagna av Joakim.
- Det är nog det jobbigaste jag har gjort på MC. Supernöjd, sjukt nöjd med resultatet.

Återstår 3 tävlingar i cupen Genova 5 dec, Vigo 9 jan 2010 & Madrid 30 jan 2010

2 nov 09 YouTube från Indoor i Sheffield Film 1, film 2, film 3

Joakim Ljunggren. FOTO: Edmunds J. KTM Image

20 nov 09 Hälsningar från Las Vegas

Joakim Ljunggren är i Las Vegas och kommer i morgon att köra finalen i AMA EnduroCross Racing. Joakim har varit och tränat extremenduro hos Ty Davis i veckan och är laddad. Detta är Joakims andra indoortävling och gjorde en överraskande debut i Indoor World Cup i Sheffield med en 6:e plats.
Totalt efter 5 körda deltävlingar: 1) Taddy Blazusiak, 145p. 2) Geoff Aaron, 109. 3) Damon Huffman, 94. 4) Colton Haaker, 93.

22 nov 09 Ljunggren ej till finalheat i Las Vegas Endurocross

Joakim Ljunggren gick ej till final i Las Vegas AMA EnduroCross Racing som även var finalen av 6 deltävlingar i den Amerikanska indoorserien. I första kvalen blev han 9:a efter att ha vurpat ihop med Blazusiak och inte kommit loss. 5:a i kval två där han fick strul med hinder och att hojen dog. I sista chansen stod han i led två och där fortsatte det att strulat. Plåster på såren var att dom som ej gick till final fick köra ett nattrace där Joakim vann.

Joakim Ljunggren vann nattracet för dom som inte gick till final. FOTO: KTM Images
, foto Kinney Jones
1) Ricky Dietrich , Kaw, 30p. 2) Geoff Aaron, KTM, 25. 3) Damon Huffman, 21. 4) Colton Haaker, Kaw, 18. 5) Taddy Blazusiak, KTM, 18. Slutställningen efter 6 tävlingar: 1) Blazuisiak, 161 (1-1-1-2-1-5). 2) Aaron, 134. 3) Huffman, 115.

4 dec 09 Joakim Ljunggren redo för deltävling 2 i Indoor Cupen

Joakim Ljunggren kom hem i onsdags från en veckas välförtjänt semester på Hawaii. Men redan på lördag är det dags för andra deltävling av fyra i Indoor Cupen som körs i Italienska Genova. Blir tufft motstånd när 12 förare av 30 går till finalen som körs över tre heat. Joakim överraskade med en fin 6:e plats i Sheffields premiärrace.

-Vore grymt kul att göra en lika fin tävling som i Sheffield med det kommer att bli tuffare motstånd med fler duktiga Italienare. Ska även bli skönt att köra med sin egen cykel igen. Det gäller att komma till finalen sedan är det bara att dra. Johan Carlsson var anmäld men kommer ej till start för han har skadat sig vid enduroträning. Skar upp handen och fick sy efter en vurpa. www.fimindoorendurocup.com  &  www.offroadproracing.it . YouTube film från tidigare i år >>>

6 dec 09 Ljunggren 3:a totalt i Indoor Cup efter fina resultat i Genova

I andra deltävlingen av fyra i Indoor World Cup gjorde Joakim bra ifrån sig genom att i dom tre finalheaten ta 4:e, 3:e och 4:e plats. Detta gav honom tredje platsen och även 3:a totalt i cupen. Började med att vara näst bäste i tidskvalen efter Blazusiak.

Cervantes, Blazusiak  & Ljunggren. FOTO: Edmunds J. KTM Images
I dom 3 finalerna blev det sedan en kamp om tredjeplatsen mellan Joakim och Lampkin, samma poäng inför 3:e heatet där Joakim drog längsta strået.
Dom två återstående tävlingarna körs i Vigo 9 januari och Madrid 30 januari.
- Fin bana, större arena mot Sheffield så det blev bättre flyt i åkningen. På en jättelång stenraka gick det bra för mig och där tog jag många. Svårt att slå Blazusiak men Cerventes har jag häng på, det gäller bara att stiga ett snäpp berättar Joakim.

Deltävling 2, Genova Italien: 1) Teddy Blazusiak, POL, KTM 250 2T, 15+15+15=45. 2) Ivan Cervantes, ESP, KTM 250 2T, 12+12+12=36. 3) Joakim Ljunggren, SWE, Husaberg 390 4T, 8+10+8=26. 4) Dougie Lampkin, GBR, Beta 400 4T, 10+8+6=24. 5) Mika Ahola, FIN, Honda HM 450 4T, 5+4+10=19. 6) Graham Jarvis, GBR, Sherco 250 4T, 0+6+5=11. Resultat www.offroadproracing.it

8 jan 10  Ljunggren 3:a inför tredje världscupstävlingen  i Indoor

När vi andra får stå över helgens tävlingar pga. kylan så är Joakim Ljunggren i Spanien och kör tredje deltävlingen i Indoor cupen. Tävlingsplats är Vigo vid gränsen till Portugal och racet går på lördag kväll. Ljunggren ligger på en fin 3:e plats efter två körda tävlingar. Kommer med Husaberg 390 som han även körde vid Novemberkåsan. www.endurovigo.es. YouTube från 2009
-Det är grymt jobbiga heat. Man får vara väldigt koncentrerad och inte göra några misstag för då halkar man efter. Blir något tuffare motstånd mot vanligt men jag satsar på att behålla 3:e platsen. Efter två körda tävlingar: 1) Teddy Blazusiak, 90p. 2) Ivan Cervantes, 58p. 3) Joakim Ljunggren, 44p. 4) Graham Jarvis, 36p. 5) Mike Brown, 32p. 6) Dougie Lampkin, 32p

10 jan 10  Joakim Ljunggren med nya stora internationella framgångar. Tvåa i Vigo Indoor och trea totalt i cupen

Med heatplaceringarna 2:a, 3:a och 4:a körde Joakim till sig en andra plats i den tredje deltävlingen av Indoor cupen. Teddy Blazusiak är redan mästare efter sina tre heatsegrar i spanska Vigo. Joakim är trea med Cervantes före sig men med möjlighet till avancemang i finalen som går i Barcelona 31 jan.

Joakim Ljunggren, Teddy
Blazusiak & Ivan Cervantes. FOTO: rpmracing.es

-Banan passade mig bra och jag är supernöjd att vara på pallen idag. Det trodde jag inte innan säsongen. Var näst snabbaste i tidskvalet efter Teddy och vann även mitt kvalheat.  Hade dåliga starter idag. Tog först en 2:a placering i första heatet. Fick sedan en dålig start i andra och var sist i startsvängen. Hitta bra spår på sidorna och lyckades köra upp mig till trea. Kände mig taggad inför sista och hade bra utsläpp från grinden. Fick direkt ett kast och körde in i Guerrero och Ahola, slog runt på startrakan. Var sist men körde upp mig till fyra berättar en blåslagen men supernöjd Joakim.

Resultat Vigo
:
1) Teddy Blazusiak, 45p. 2) Joakim Ljunggren, 30p. 3) Ivan Cervantes 29. 4) Daniel Gibert 24p. 5) Graham Jarvis 20p. 6) Mika Ahola 15.
Efter tre körda tävlingar: 1) Blazusiak, 135p. 2) Cervantes, 87p. 3) Joakim Ljunggren, 74p. 4) Jarvis, 56p. 5) Gibert 42p.6) Ahola 34p. www.endurovigo.es & www.fimindoorendurocup.com

Teddy Blazusiak hemsida finns det en hel drös med YouTube frän tävlingar

19 jan 10  För ni som gillar att vara inomhus under vintern
YouTube Indoor Vigo: Final 1, final 2, kval & mm (hittar ej final 3)

30 jan 10  Nu gäller det för Joakim i Indoor-VM

På söndagen körs 4:e och sista deltävling i Indoor-VM. Joakim Ljunggren är ensam svensk och ligger på en fin 3:e plats inför söndagens final. Tävlingen körs i Barcelona och det är även Trial-VM i Indoor som avgörs samtidigt på samma arena. Bäddad för folkfest. Båda tävlingarna samsas på samma arena. Finalen körs över tre heat och sista heatet körs ca 20.15.
1) Blazusiak, 135p (redan mästare). 2) Cervantes, 87p. 3) Joakim Ljunggren, 74p. 4) Jarvis, 56p. 5) Gibert 42p.6) Ahola 34p.

Joakim Ljunggren har inspekterat banan under lördagskvällen och rapporterar följande.
- Bana ser bra ut, varvet tar ca 40-50 sek att köra. Ser riktigt coolt ut, banan är nog snabbar mot tidigare. Tufft med sprängsten, stockar och branta backar. Ligger 3:a inför finalen men för att slå tvåan Cervantes måste han bryta ett heat. Är supernöjd med min 3:e plats och det är lite nervöst inför kvalet i morgon. Det är inte mycket att spela på, man måste var topp fyra i sitt kval eller vinna sista chansen. Det ska bli fränt och jag är laddad säger Joakim.

Indoor-VM Barcelona 2010, Joakim Ljunggren. FOTO:
Edmunds J. KTM Images

Final 1: 1) David Knight. 2) Teddy Blazusiak. 3) Daniel Gibert. 4) Joakim Ljunggren. Ivan Cervantes som ligger före Ljunggren i totalen var i ledningen men vurpade och kom ej på poängplats. Jarvis som ligger fyra totalt kom 8:a.

Final 2: 1) Blazusiak. 2) Cervantes. 3) Knight. 4) Ljunggren. Joakim missa starten och var 3:a sist men körde upp sig till 4:e.

Final 3: 1) Cervantes. 2) Blazusiak. 3) Knight. 4) Gibert. 5) Jarvis. 6) Ljunggren. Dålig start och blev trängd av Knight. 3:a på första varvet, strul i ett stenparti. Höll på att slå runt. Var sist men jobba upp sig till 6:a..