tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO 
 

På lördag är det dags för finalen i årets Swedish Enduro Championship

Platsen är Vimmerby och förarna kommer att möta en bana med riktigt blandade underlag. Allt ifrån snabbåkta crossbana till steniga smålandsskogar. SM och JSM kör 3 hela varv medans VRM och ladies Cup kommer att köra 2 varv + 2 specialprov.

Banvarvet består av 4 st specialprov där 3 är så kallade enduroprov och 1 är ett crossprov. Crossprovet avslutas med ett extremeparti som till stora delar består av naturliga hinder med några tuffa passager upp och ner på en bergsknalle. Åktiderna på enduroproven kommer att ligga på mellan 8-15 minuter på varje och crossprovet tar ca 8 minuter. Hela banvarvet inklusive transporter tar nästan 2 timmar.Gulden klara
I dom bägge SM klasserna liksom i båda JSM klasserna är striden om guldet redan avgjord inför helgen, men räkna med att det blir fight om övriga medaljer.


Anders Eriksson, Niklas Gustafsson & Fredrik Georgsson. FOTO: M.Sandberg

Niklas Gustavsson klar mästare i SM1
Redan klare  mästaren Niklas Gustafsson, Göta MS / Honda Johansson mpe, kan rulla runt helt utan press, men räkna med att han även denna gång vill stå högst på pallen. Inför tävlingen ligger Fredrik Georgsson, Tibro MK / KTM Racing Scandinavia, på en andra plats. Han skuggas av klubbkompisen Anders Eriksson, Team Yamaha MC-Service, som trots att han tvingades bryta en dag i Enköping endast har 4 poäng fram till Fredrik. Räkna med att det är en rejält taggad Anders som står på startlinjen 09:00 på lördag.


Fredrik Georgsson. FOTO: M.Sandberg

Joakim Ljunggren klar mästare i SM2
I den här klassen huserar sveriges stora dominant för tillfället, frågan är om Joakim Ljunggren, Karlskoga EK / Team Husaberg, ska fortsätta sin enorma svit på segrar i SM. Inför tävlingen är han redan svensk mästare samt vinnare av totalcupen, Swedish Enduro Cup. Tvåa i klassen och även han klar silvermedaljör är Björne Carlsson, Folkare MK / Team Ljunggrens Motor Kawasaki Sweden.


Björne Carlsson, Joakim Ljunggren & Kalle Svensson. FOTO: M.Sandberg

Inför finalen ligger hemmaåkaren Kalle Svensson, Vimmerby MS / Gas Gas Sweden / Bloms Mx Racing, på en andra plats. Han har åtta poängs försprång till 4,an Jonas Karlsson, Göta MS / KTM Racing Scandinavia. Men allt kan hända och det gäller att ta sig runt sista tävlingen.


Daniel Johansson. FOTO: M.Sandberg

Fredrik Berg klar mästare i JSM1
Fredrik Berg, Karlskoga EK / KTM Racing Scandinavia, är här klar segrare. Fredrik kommer heller inte till start i Vimmerby då han har en ömmande tumme. Tvåa i klassen ligger Jonas Bengtsson, FMCK Falun / www.marinfritid.com, han har ett 11 poängs försprång till trean Fredrik Kvarnström, Folkare MK / Lundgrens-motor.se, och ytterligare 3 poäng till fyran Emil Gustavsson, Tibro MK / Jet Set Racing MÖR. Här blir nog den hårdaste fighten om tredjeplatsen om bara Jonas tar sig runt.


Fredrik Berg. FOTO: M.Sandberg

Henrik Lindholm klar mästare i JSM2
Henrik Lindholm, AMF Södertälje / KTM Racing Scandinavia, kommer till Vimmerby som klar mästare. Andra platsen innehar just nu Johan Edlund, Karlskoga EK / Team Ljunggrens Motor. Men endast tre poäng bakom skuggar Martin Sundin, Karlskoga EK / Team Ljunggrens Motor. Detta trots att Martin missat två deltävlingar. En annan som nog vill blanda sig i medaljstriden är Johan Carlsson, Västerås MK, som är fyra poäng efter Martin.


Henrik Lindholm. FOTO: M.Sandberg


Martin Sundin, Henrik Lindholm & Calle Sjöö. FOTO: M.Sandberg

Vimmerbys Jonas Blom i ledningen i Veteran-RM
Hemmaföraren Jonas Blom, Vimmerby MS / Team Bloms Mx Racing, har en ledning inför finalen med nio poäng före Christer Jansson, SMK Värnamo / Nilssons Motor. Dessa två är klar på guld och silverplats men frågan är om Christer kan rubba Jonas på hemmaplanen? Tar sig Jonas bara runt så blir det nog svårt.

Om bronspengen blir det en fight mellan Tony Petersson, Norrahammars MK, och Kristoffer Ståhl, Njurunda MK. Inför finalen skiljer det fyra poäng till Tonys fördel. Även Mikael Wiberg, Hallsbergs MK / Team Sötvaruhuset SER, har en teoretiskt medaljchans, men då krävs att såväl Tony som Kristoffer hamnar riktigt långte ner i resultatlistan.

Jessica Jönsson leder Ladies Cup
Nyinstiftade Ladies Cup kommer få en knallhård upplösning, detta efter att Jessica Jönsson, Göta MS / Garage 24, fått igen sina poäng från Borås efter att hennes vädjan till förbundet gått igenom. Nu leder hon inför finalen med minsta möjliga marginal före  Vanja Kollmann, Försvarsmaktens EK / Kollmannracing.com. På tredje plats ligger Sanna Bergman, Sala MSK / Kollmannracing.com, tar sig Sanna runt är medaljen klar men teoretiskt kan Sandra Lysén, Försvarsmaktens EK / Kollmannracing.com, snuva henne på den.

När dammet eller leran lagt sig på lördag eftermiddag vet vi svaret på alla medaljstrider. Tävlingen följer du live via www.endurosm.se. Finns du på plats i Vimmerby kan du även lyssna på 105,2 MHz

MVH
Marcus Frändén
Samordnare Enduro SM
Tel:070-533 16 41
marcus.franden@svemo.se


tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO