tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO 
 

Sixdays Östra Skaraborg - Träning 100901

Arrangörsklubbarna i Vintercupen Östra Skaraborg har gemensamt beslutat att göra en satsning för att ha ett lag bestående av Juniorer till Sixdays (ISDE) i Finland 2011. Satsningen är öppen för förare som tävlar för någon av dessa arrangörsklubbar och finansieras genom en del av startavgifterna från Vintercuptävlingarna. Om denna första satsning slår väl ut finns förhoppningar om fortsatta satsningar även kommande år.


FOTO: Fredrik Holmvik

Under onsdagen genomfördes ytterligare ett träningspass med de juniorer som ingår i truppen för denna satsning. Träningen genomfördes denna gång hos FMCK Skövde och 8 förare ur truppen deltog. Tränare var även denna gång Anders Eriksson vars stora erfarenhet från Sixdays är en oerhört viktig resurs i framtagandet av den trupp som till slut ska starta i Finland.


FOTO: Fredrik Holmvik

Tonvikten låg denna gång på korta men explosiva körningar. Ett specialprov som tog strax under 3 minuter, bestående till största del av gräsgärde och lite skogskörning, hade gjorts i ordning. Efter uppvärmning och mastervarv var det dags att börja drilla förarna ordentligt. Ett varv i taget kördes, förarna startade med 15 sekunders mellanrum och allas prestationer klockades med hjälp av transpondersystem.


FOTO: Fredrik Holmvik

Efter varje varv utvärderades tider och körteknik. Anders delade ut tips till de flesta förarna efter varje varv, vilket ofta gav resultat på nästa körning. En del kunde kapa tiderna ganska rejält efter att tipsen börjat omsättas i praktiken. Åtta varv genomfördes på detta sätt innan man avslutningsvis gjorde fyra varv på stöten. Självklart togs tider även på detta. Detta gör att man kan se vilka som orkar hålla uppe tempot även under ett något längre prov.


FOTO: Fredrik Holmvik

Efter att ha bytt om och packat ihop hölls en samling där man gick igenom dagens övningar och informerade och diskuterade hur det kommer se ut framöver. Tanken är att träningarna nu skall tuffas till mer och mer och inte bara innehålla körning. Under Sixdays måste föraren själv sköta ALLT på sin cykel och får endast ta hjälp av servicepersonal när oljor och bränsle är involverat. Därför kommer även de mekaniska kunskaperna testas och tränas.


FOTO: Fredrik Holmvik

Det trycktes även extra på vikten av att man måste se till att ha körkort för den MC man tävlar på. Här är det lite si och så i dagsläget, men alla vet nu förutsättningarna.

Med vänlig hälsning, Organisationskommittén, Sixdays Östra Skaraborg

tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO