PRESSMEDDELANDE                                                                  2010-08-09


Världselit sätter färg på enduro-SM i Enköping
Just nu pågår förberedelserna inför den anrika endurotävlingen Götapokalen. SM- tävlingen gästas i år av de finländska världsstjärnorna Juha Salminen och Marko Tarkkala, och Sverige utmanar Finland i en juniorlandskamp. Arrangören Göta MS tar samtidigt ännu ett steg för att locka fler åskådare genom att samla sträckor och depå på en plats. Tävlingen genomförs 14-15 augusti i Enköping.

– Att världsstjärnorna deltar kommer att ge en extra krydda till den anrika tävlingen och sätta hård press på den svenska eliten. Nytt för i år är också att vi lägger depå och banor på samma plats så att det blir lättare att följa förarnas framfart i skogen, säger Johan Hallberg, biträdande tävlingsledare Götapokalen.

I SM- tävlingen Götapokalen deltar förutom den svenska eliten två av världens främsta enduroförare, finländarna Juha Salminen och Marko Tarkkala.  Dessutom deltar åtta finländska juniorer i tävlingen, som förutom att vara en SM- tävling är en juniorlandskamp mellan Sverige och Finland.

Nytt för i år är också att alla tävlingssträckor utgår från samma plats, vilket gör det lättare för publiken att följa tävlingen och se förarna på nära håll i depån. Satsningen är ett led i Göta MS långsiktiga arbete för att göra Götapokalen mer publikvänlig. Resultaten kommer också att presenteras löpande via radio och bildskärm.

– Med finländsk världselit som utmanar de svenska förarna och att tävlingen kommer att bli lätt att följa tror vi kommer att locka ännu fler åskådare än tidigare, säger Johan Hallberg.  

Götapokalen kördes första gången 1950 och arrangeras av Enköpingsklubben Göta MS, en av Sveriges mest framgångsrika enduroklubbar som i år fyller 60 år.

 

Götapokalen genomförs den 14-15 augusti i Enköping. Mer information om tävlingen finns på: www.gota.nu och www.endurosm.se.

För mer information kontakta:

Johan Hallberg, bitr. tävlingsledare Götapokalen           Lars Jonsson, presschef, Götapokalen
Tel: 070- 876 30 22
                                                                          Tel: 0733- 90 20 61
E-post: johan.hallberg@hotmail.com                             E-post: lars@agendapr.se