tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO 
The Rocky Jr Collection
 

Enduro – ur en självplågares synvinkel – episod 98

 

”Slaget vid Stångebro”

Rocky-familjen hade precis landat efter en mycket lyckad vecka på Gran Canaria då kosan ställdes mot Östergötland och årets första klassiker. Prästtomta skjutfält är precis som en 40-årig kvinna – antingen ”torrer” så det dammar eller ”surer” som östgötsk lera blandat med vatten…

 

… Å detta året var det torrt som fnösske…


www.endurosport.se © 2010 Photo: Tomas Blüme
 

Saknaden av elitgubben Stefan ”jag kommer nog bli rutinerad om jag får köra 10- 15 år till…” Andersson var stor. Stefan vilade upp sig efter en mycket onödig krasch i 4-dagars (i ledning) i klassen under 150 kilo. Undrar just om det är tävlande eller mc man menar vikten på i klassindelningen. Eller om det är båda ihop, väger man in sig då eller?

 

Nåväl, det får vara hur de vill med det… Arrangörerna hade i alla fall bönhört min vädjan och jag fick behålla mitt låga (!) startnummer (# 95) trots att jag vek in hovarna efter ett varv i förra årets lerparty. I förberedelserna slängde jag käft med Magnus ”om sig å kring sig” Eneland, försökte muta Anders ”väschötte-guschelöv” Friman att dra ut på Enelands depåbesök extra mycket och myste lite innan start ihop med parhästarna Johan Siggesson/Ubbe Karlsson. Anders Friman är en av få som funnits med på fler än 100 kort i årets Stångebro då han stod mycket lägligt till som publik när ”Rallybilden” slant på avtryckaren…


www.endurosport.se © 2010 Photo: Tomas Blüme

 

Tävlingen

Jag fick en bra start – det fattade jag först efter 2 varv när förare med låga två-tal fortfarande körde om mig – men tävlingen höll på att ta slut redan efter 500 meter. Jag skulle precis göra en av mina mycket få omkörningar – när gubben på Suzukin från sent 90-tal svarade och framför mig stod en sten på ca 1 meter. Jag vet att detta kanske inte skulle varit ett problem för Er, men i min värld kör man inte ÖVER stenar - man kör RUNT dem…

 

Problemet var bara att stenen stod vid spårets kant och det var obanad mark och höga buskar där jag var nödgad att köra.

 

”… det får bära eller brista…” var det sista jag tänkte sen blunda jag å höll i…

 

Som en frustande tjur studsar jag över (en något mindre sten) in på banan igen och med mycket mera tur än skicklighet lyckas jag stå på hjulen och slippa få resten av fältet över mig. INGEN hade sett en liggande Husaberg i dammet – än mindre en förvirrad 45-årig banktjänsteman…

 

Detta var bara en av flera tillfälle då turen stod på min sida – sten (återigen), genomslag (och ännu mera sten) vid flera andra tillfälle höll på att kosta mig ytterligare dekalset men denna dag studsade ”Bebis-Bergar´n” åt rätt håll…

 


www.endurosport.se © 2010 Photo: Tomas Blüme

Resultatet

Jag kan inte sticka under stol med att jag för en gångs skull var ganska nöjd med min 46:e plats - i det nästan 700 man starka startfältet – trots att Sigge passerade på 3:e varvet men då var jag så ”kräk-tröter” så jag hade fullt upp med min egen lekamen.

 

Efterspelet

Knappt hemkommen styrde familjen Rocky iväg på en premiärtur i husvagn till ett koncentrationsläger i Frisksport (=ingen alkohol, ingen tobak men mycket aktiviteter) i Stensund utanför Trosa. Redan efter en dag saknade jag ”röd-tjutet” till snabbmakaronerna så jag övertalade Magnus ”Bröderna Bräder” Johansson (som för övrigt jag håller ansvarig för att vi hamnade på lägret från första början) plus våra respektive söner att smita iväg och titta på Stångebros elittävling på söndagen

.
www.endurosport.se © 2010 Photo: Tomas Blüme

 

Calle ”the Man”…

I avsaknaden av Enduropåven himself Anders ”i Kroatien å bara päser" Erikson, Jocke ”100 %” Ljunggren och några till kändes det som en ganska öppen historia. Tibros färger försvarades av Calle Sjöö och Fredrik ”O vatten i 2,5 timmar” Georgsson. Tävlingen gestaltade sig dock som en ganska tydlig styrkedemonstation av Johan ”Oflyt” Carlsson som ledde i princip hela racet…

 

I princip var det ja… för när jag som bäst står och dividerar med unge Herr Sjöös ohängde far så blir vi båda mycket glatt överraskade när adepten kommer först i spåret. Johan hade mycket oturligt drabbats av maskinfel och Calle-mannen tog över ledningen ganska tätt följt av Kalle Svensson.

 

Det blev en väntan på några minuter (som nog kändes längre för Björn, Hasse och de andra bakom C.S.) men vi behövde inte vara oroliga för Calle kom till mål mycket punktligt. Gött-gött-gött mos!

 

Dumpad!

Min manliga favoritpartner Magnus ”Grym-Grymmare” Griberg har indikerat att han har annat på programmet den 4/9 då årets absoluta höjdpunkt går av stapeln – Kräftracet på Munkebos egendom utanför Hjo. Jag tänker därför vara så fräck att här annonsera efter en ny ”partner”.

 

Sökes – ny partner!
Helst gammal världsmästare, svensk mästare eller klubbmästare som inte har något speciellt för sig den 4/9.  Finnes: lönnfet 45-årigt enduroskämt med förkärlek för dekaler och ny plast. Välservad ”Bebis-Bergare” på ca 40 timmar tillhandahålles.
 
Svar till ”Du å ja + lite kräftor…”

 

[päser]

Hjo-slang för att må gott, slappa.                                                                                      

 

Rocky  Jr

The Rocky Jr Collection

tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO