tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO 
The Rocky Jr Collection

Enduro – ur en själplågares synvinkel
– episod 97


”Feldrevade gubbar med lårkaka göre sig icke besvär!”

En näst intill sönderstressad familjefar försökte stressa av (?) med att åka till Hammarnäset för en stunds tidsträning…

Låter det motsägesfullt? Precis, ”welcome to MY world”!

Jag var väl ungefär halvvägs genom 2 st födelsedagar, 2 st barnkalas, 2 st skolavslutningar, 1 st Mors dag, 1 st 40-årsfest och 1 st Midsommarfirande (med totalt cirka 105 förväntansfulla gäster som alla ska ha mat, dryck och underhållning). Allt inträffar ganska koncentrerat i tid mellan 20/5 till 25/6…

Jag har trots ovan känt en gryende form, jag var hyfsat nöjd både efter 12-timmars och ”Typ-tävlingen” i Falköping. Jag var för övrigt helt nöjd med att vara snabbare än min antagonist från vintercupens Tibro-avdelning (se ”episod 92”) – på alla ”typ”-prov, typ! Det känns som om jag efter ett drygt år efter ”takt”-bytet BÖRJAR komma i ”zonen” när det gäller 4-takt. ”Bebisbergar´n” börjar kännas riktigt go´…


Daniel Johansson, Tibro MK. FOTO: Max Larsson

9/6 Tidsträning i Carlsborg
Ett mycket bra initiativ mellan 3 klubbar (Tibro, Töreboda och Carsborg) har mynnat ut i en träningsserie i 4 delavsnitt som jag kände jag måste stödja med min närvaro. Tyvärr missade jag första träningen på hemmaplan i Tibro och jag tror också jag kommer missa höjdpunkten (endurocross på garpabanan) i september pga av en konferens på jobbet samma datum.

Ganska glad i hågen styrde jag sålunda mot reservhuvudstaden Carlsborg som för övrigt också skulle kunna kallas ”sten”-huvudstaden!

En anledning är för att fästningen är gjord i sten och en annan anledning är alla stenar som finns ute på Hammarnäset oavsett om man kör gamla eller nya slingor.

Som motvikt till mitt gryende självförtroende så hade jag varit ute på Donkelo veckan innan för att träna cross och inledde med att tappa dynan efter ett halvt varv, 3 varv senare tappade jag trycket (i det som jag tror gjort mest för min känsla av ”återkomst” nämligen ”fotbromsen på styret”) – å då kände jag att det var ett bra läge att åka hem och titta på reprisen av ”halv åtta hos mig” i stället.

Feldrevad?
Jag hade bytt kedja och fått med ett 14-taggas framdrev av ”misstag” (den främsta anledningen var att Calle-mannen Sjöö kör med 14 taggar i fram enligt Hansson senior den äldre). Kanske är det som så att Calle-mannen håller ett något högre tempo än undertecknad för jag kände att på 3:an ”schåssta” 390:n rätt ordentligt och på 2:an kändes det som om man ”körde in i ett varvstopp”…

En annan bortförklaring var att jag hade sopat i tån i en av otaliga blomkrukor som står utspridda i vårt allt annat är välstädade förråd och mellantån skiftade i blått och vinrött…

Sen fick jag ju starta sist också…


Eddie Cambring, Carlsborgs MK. FOTO: Max Larsson

Nog med bortförklaringar? Ok då går vi vidare…

I första (och enda för min del) avdelningen fick vi göra en omstart då få hittade på Conny Paulssons nya slinga - men efter ett mastervarv var vi iväg med bättre resultat. Jag kom ikapp min släkting Linus ”Gäre” Larsson men han var ofin nog att haka på så en bit in på andra varvet stressades jag att ”fronta” ett träd med ca 30 sekunders ”rast å vila” som följd… Linus smet om men en lätt felnavigering av unge Herr Larsson en stund senare - ungefär vid stenarna vid Vätterns strand - gjorde att jag var förbi på nytt.

Mot slutet av varv 2 skymtade jag Mikael ”Budda” Sandberg som startade någon minut framför.

… rejält trött å ganska nöjd rullade jag in efter 1:a avdelningen. Jag VAR ganska nöjd ända fram till jag jämförde mina varvtider med Sigge-Ubbe och Robban…

Politiskt beslut!
I pausen kom jag på att dels hade jag lovat sonen att var hemma före ”nyheterna”, dels att jag inte ville ligga för mycket på minus innan lördag (västgötacrossens avdelning i Töreboda) plus dels att även om tån faktiskt var ganska smärtfri så hade jag nu faktiskt ganska ont i låret och sannolikt en rejäl lårkaka på gång (efter marksyningen) …

… kalla mig gärna ”kärring” (värre saker kan jag leva med) – men jag tog ”ett politiskt beslut” å drog hem!

Efter alla kalas (se ovan) så väntar en semestertripp till Bahia Fliz och därefter ”Slaget vid Stångebro” – där jag för övrigt vädjat till arrangörerna att vid seedningen inför 2010 års tävling även ta hänsyn till alla med linser som fick synproblem förra året och tvingades bryta…

Jaa, jaa, den som lever får se…

Rocky ”almost at 100” Jr

The Rocky Jr Collection

tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO