tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO


Enduro ur en självplågares synvinkel -
episod 90 (egentligen 89 och en halv...)

The Rocky Jr Collection

Törrrboda (andra försöket) 2010-01-17
Debattens lågor hade stått högt i skyn angående skottning/sopning/snöslungade spår eller "... köra snöpööör som vi jordde  förrrrrrr..."...

... å oavsett vilken linje man föredrar så är jag heligt trött på alla som terroriserar endurons alla gästbocker med urtrista författarnamn som "meterdjupa snöspår" eller "Regn" eller dylikt...

Om man väljer att inte skriva sitt eget namn kan man väl alla fall försöka hitta på en intressant signatur:

"tjacka-bajs-se", "boom-chakalat" eller "han som inte gillar snö" tycker jag är exempel på signaturer där författaren visar prov på både självdistans och en portion humor, det är mycket roligare för läsaren eller hur?

... å jag blir minst lika trött på alla som refererar till att det var så himla bra förr. När jag säger så brukar sambon alltid hävda:

"- Dööö, kamma till dig och släpp hörnflaggan nu gubbe!" och hon fortsätter helt ogenereat

"... det var det inte ett skit bättre förr - det är Ditt minne som är paj.."

... precis allt ÖVER och UNDER midjan är "paj", kära sambo...

Nåväl,
(sluta "flomma" nu tebax i hagen igen, Rocky) nu var det ju andra försöket och trots avskräckande snö och en kanske alltför snabbinkallad framflyttad Törrboda-tävvling så var det I ALLA FALL alldeles för många snabba "gubbar" för mig denna dag...

Uppladdningen hade inte varit den bästa då de faderliga nerverna hade prövats ordentligt i veckan då äldsta dottern hade gått från att i Rockys värld vara dödssjuk till att "bara" ha haft ett migrän-anafall enligt läkarexpertisen på Kärnsjukhuset...
 
www.per-larsson.se/foto.html

Pre-race-massage från "Mästarnas mästare":
Nåväl på startlinjen stod man med en före-start-massage från självaste Anders "för jävla snabb på Yamaha oxå" Eriksson. Bara för att förklarar mig, Anders - så var det ditt rykte och inte mitt jag värnade om när jag påpekade att "... jag är mycket smickrad men sånt här KAN kanske missuppfattas..."

Trots den exklusiva specialbehandlingen så rosade unertecknad inte marknaden i första heatet - och svaret "varför" skulle komma i analysen till vad som verkligen hände i avdelning 2...

När man ändå pratar om Anders så vet Ni att jag betraktar honom som en gud eller åtminstone "Enduro-påvens" närmsta man men i Falköping senast visade han faktiskt en mänsklig (bak)sida:

"- Har du nån Helosan-salva" hojtade vår hjälte till Fredrik Georgsson i depån. Min läkarkonst är inte dokumenterad men visst använder man "Helosan" där bak, va?

... tänk att till och med gudarna kan visa mänskliga (bak)-sidor.

Tilltufsad och moloken lommar jag tillbaka till Alu-burken efter avslutat första heat. Det tilltänkta avancemanget hade bytts mot att TAPPA startpositioner  till avdelning 2, "no good!"

"- Fan, fan, fan ... fan också" var det enda konstruktiva jag kunde tänka.


www.per-larsson.se/foto.html

"Luften ur" i avdelning 2
Inte skulle det gå bättre i 2:an heller. Ett hyfsat halvt första varv förbyttes snabbt till elände när luften gick ur min stackars kropp - eller rättare sagt ur bakhjulet. Fälgen snurrade men inte däcket - och så gick dagen ifrån att ha varit kass till kassare...

Okej, bara att "... bryta ihop och komma igen...", frågan till nästa vecka en hel endurovärld ställer sig är om jag får på "körven" som har legat i garaget i 1 år eller om jag måste bege sig till någon av traktens handlare och köpa den "fetaste" innerslangen "that money can buy"! Innan drabbningen nästa helg ska jag till den kungliga huvudstaden för att närvara vid "2010 års Idrottsgala" (!).

... och som alla förstår så har det inget med mina egna idrottsliga framgångar (ej heller avsaknaden av desamma) utan "... det är i ämbetets vägnar..."


www.per-larsson.se/foto.html

Hoppet, broder!
...
KAN det förresten ha varit så att det var "pyspunka" redan från början?

... alltså från start i heat 1?

Det skulle ju absolut förklara den svaga insatsen och stabilisera självförtroendet någonstans runt "NEUTRALT" läge igen.

... visst, absolut, visst, det är absolut förhoppningsvis ganska säkert så...

Rocky
“Hämnden i Labbås!"
Jr

 

tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO