www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Sex svenska kör Slovakiens VM-deltävling
Lördag >>>
Söndag >>>

Online resultat >>>

Hur går det för Joakim Ljunggren? Kommer han under helgen att bärga JuniorVM titeln? Sex svenskar kör den näst sista deltävlingen av EnduroVM. Slovakien är värdland och tävlingsområdet är Krompachy i östra delen av landet.

Sveriges förare
Björne Carlsson
, Daniel Persson kör i E3. David Knight är omöjlig i klassen. Av 12 körda har David vunnit alla. Björne Carlsson har häng på andra plats. Ligger trea i tabellen 13 poäng efter Sebastian Guillaume. Björne i sin tur skuggas av Marko Tarkalla 4 poäng efter. Daniel Persson ligger totalt 10:a.

I juniorklassen kör hela fyra juniorer Joakim Ljunggren (1:a), Ricard Wressel (6:a), Fredrik Kvarnström (29:a) och Sebastian Adielsson (45:a). Om Joakim Ljunggren vinner i Slovaken är det klart oavsett andras resultat! Om han kommer tvåa och Marc Bourgeois inte vinner är det klart! Om han kommer trea och Bourgeois är bäst fyra är det klart! Läs mer
>>

Tämligen lättåkt bana
Banan körs 3 varv med 3 prov/varv plus 1 extra crossprov. Anders Nyholm, Folkare MK var sveriges preerider och berättar att banan överlag är fin och tämligen lättåkt. Inga överraskningar på extremprovet.

Enduroprov: ca 8 - 9 min. Kuperad, lite skog, gräsgärde. Underlaget är grus, lera men bra fäste om det inte regnar.
Extreme prov: ca 2 min. Tämligen enkelt. Först hoppar man över ett dike. Kör på en gräskulle upp och ner. Några branta backar men med bra fäste.
Crossprov: ca 5 min. Crossbana plus lite extra grässpår. Crossbanans underlag var hårt som en tennisbana.

Tävlingen start och målplats ligger på 500 meters höjd och banan stiger sedan upp till ca 800 meters höjd. Man kan se dom 2600 meter höga och snötäkta Tatrabergen i norr. Transporten verkar vara OK med några kraftiga backar som kan ställa till problem för vissa. Vädret för i morgon blir uppehållsväder, molningt ca 20 - 22 grader.

Online resultat
>>>

Mikael Sandberg

Björne Carlsson under VM i Italien. FOTO: Mikael Sandberg


Sannolikheter angående Ljunggren

När fyra tävlingsdagar återstår av årets VM i enduro kan följande slutsatser dras:

1. Bästa läget: Om Joakim Ljunggren vinner i Slovaken är det klart oavsett andras resultat! Om han kommer tvåa och Marc Bourgeois inte vinner är det klart! Om han kommer trea och Bourgeois är bäst fyra är det klart!

2. Sämsta läget: Ljunggren fullföljer inga återstående tävlingar och inga andra resultat går hans väg. Detta leder till en total tredjeplats. Striden om titeln kommer fortsättningsvis att stå mellan Marc Bourgeois och Jacob Stapleton med fördel för den förstnämnde. Han har enbart tio poänggivande tävlingar varför han kan fylla på totalsumman med 50 friska poäng samt att de senaste fyra resultaten är bättre än Stapletons dvs hans formkurva pekar brantare uppåt.

3. Utan att vetenskapligt belägga sannolikheten för att Ljunggren står som slutsegrare så lyder vårt råd: Satsa på att Ljunggren vinner, det kommer att betala sig även om oddset kommer att vara mycket lågt!

Notering: Av årets 16 tävlingsdagar i VM räknas i Juniorklassen de 12 bästa resultaten. Poängfördelning i mästerskapet är följande (Placering/Poäng): 1/25 2/22 3/20 4/18 osv

Stellan Bergbom

Tävling som återstår:
2 - 3 sep Slovakien
23 - 24 sep Frankrike


www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO