www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Äntligen - Anders tillbaka!

Resume

För nästan ett år sedan, på morgonen den 26 aug för att vara exakt, nåddes vi av beskedet att Anders Eriksson råkat ut för en mycket allvarlig olycka. Olyckan inträffade under förberedelser inför Finlands VM-deltävling. Det var nog många som i det skedet tvivlade på att vi skulle få se Anders på tävlingsbanorna igen, om han överhuvudtaget skulle bli fullt återställd. Lyckligtvis fanns det åtminstone en som var helt säker på en comeback, nämligen Anders själv!.


Glädjen gick inte att ta miste på.. FOTO: Stellan & Mikael

I dag

Den fjärde augusti höll en mycket rörd Anders en presskonferens på Tibro Motorstadion. Efter att han hälsat besökarna välkommen bar det ut i skogen för premiäråkning. Han berättade att det var trettioårsjubileum eftersom han började åka som treåring. Tävlingscomebacken kommer troligtvis att ske på en liten lokal tävling om ca en månad. Passande nog går Hjo:s MK Kräftrace den 19:de aug. Vi ser fram emot paret Hans o Anders Eriksson på startlinjen! Vad gäller de stora tävlingarna som SM o VM bestämmer den närmaste tiden hur och när det blir aktuellt.


FOTO: Stellan & Mikael


Korta frågor med snabba svar
Kommer din skada att påverka körningen
: Mer eftertänksam körning.

Är du mätt på tävlingsframgångar: Nej!

Har du funderingar på sportens utveckling: Gärna en SM-serie i varvlopp, med mer prispengar åt förarna. SM-serien mot internationellt reglemente. Typ 1 är kvar som t ex Novemberkåsan och dom stora giganterna och dom ska vara kvar i sin ursprungliga form.

Utvecklingen mellan 2-takt och 4-takt: Jag tror inte 2-takt kommer att dö ut. Det är fortfarande för många fördelar ännu.

Kommer du själva att köra 2-takt: Jag vill köra en Novemberkåsan med en 2-takt.


Pressen på knä inför Anders comeback. FOTO: Stellan & Mikael

Det har varit snack om USA tävlande tidigare: Står fortfarande rätt högt upp på listan. Skulle vara väldigt kul att göra det innan jag slutar karriären med en säsong där.

Hur många endurotävlingar har du kört: Men som proffs har jag legat mellan 20 - 35 tävlingar om året sen 1995. Och då har man att göra kan man säga.

Minst du tävlingsdebuten: Varvlopp på Kungsängen. Var fjorton år och vann Motion med en HVA 125cc 1986 år modell.

Vad har du för några planer efter ditt tävlande: Någonting nära sporten. Hjälpa ungdomar, ha lite träningsläger, lite äventyrsläger på motorcykel för motionärer.

Har du fått andra värderingar i livet efter 10 månaders skada: Ja det vill jag nog säga, ser livet med lite andra ögon i vad som är viktigt och inte viktigt.

Till slut: Välkommen tillbaka och lycka till!
Stellan & Mikael

Anders Eriksson Racing >>


Still going strong. FOTO: Stellan & Mikaelwww.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO