Tillbaka till INFO

Mats och Robert vann Älgjakten

Hallsbergs MK genomförde idag sin tvåmannastafett som går under namnet Älgjakten. Hela 370 förare var i år anmälda i klasserna Bredd, Junior och Motion. Tävlingen körs i och runt omkring crossbanan i Hallsberg under tre timmar med förarbyte efter varje varv. Start på crossbana sedan ut på sandiga och håliga träningsspår i naturen. Banan gynnar crossåkare och Torbjörn Bäck mm valde att köra på sin crosshoj.

Startproceduren är följande: Gemensam Crossstart med händerna på skärmen. I år var det ett pris uppsatt för förste åkare till varvning. Daniel Johansson, Tibro MK tog starten och var med bra i början. I slutet av varvet fanns det ett surdrag. Där hade förarna att välja på alternativväg som tog lite längre tid att köra. Många var dom förare som nervöst gick och tittade på surdraget före start.

Daniel Johansson, Tibro MK tar starten. FOTO: Johan Persson

Torbjörn Bäck var i ledning på första varvet ända fram till surdraget och där lyckades han hitta fel spår och från en 30 sekunders ledning så blev det istället att lyfta och dra med ca 5 minuters försening. Nyblivne pappan Daniel Persson blev istället den förare som inkasserade 1000 kronor.

Daniel Persson och Fredrik Georgsson körde i lag och höll ledningen fram till fjärde varvet där Mats Nilsson i lag med Robert Carlsson gick upp i ledningen. Efter åtta varv och tre timmar gick Mats och Robert i mål som segrare. Fredrik och Daniel blev två 39 sekunder efter. Trea blev bröderna Christian och Thomas Johansson distanserade med nästan fyra minuter av tvåan. Daniel Johansson och Mikael Svensson körde i lag men fick utgå på tredje varvet.

Fredrik Georgsson& Daniel Persson. Robert Carlsson & Mats Nilsson. Bröderna Christer och Thomas Johansson. FOTO: Johan Persson

Fredrik berättar att åkning fungerade bra men har känningar i axeln efter den hårda vurpan på crossbana under sista dagen av Six Days. Har vilat axeln sedan hemkomsten. Enda missödet som laget hade var när Daniel Persson fastnade i ett surdrag från ett gammalt Kåsaspår. Tog ca 30 sekunder att komma loss. Det blev även bitvis ganska trångt på dom besvärliga ställena på spåret. Slapp även regnet som kom efter målgång.

Juniorkampen vanns av Fredrik Berg och Fredrik Kvarnström nästan fem minuter för lag två Robin Lago och David Antonsen. Gårdagens RM vinnare Oscar Åberg körde i lag med klubbkompisen Mattias Bengtsson och kammade hem en femte plats i den 18 lag stora klassen.

John Johansson, FMCK Skövde. FOTO: Johan Persson

Ett väldigt bra arrangemang som avslutades med ett otroligt fint prisbord.