www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Bäck/Johansson utklassade allt motstånd i Skene
Skene MS >>


I ett strålande högsommar väder med strålande sol och temperaturer uppåt 28 grader arrangerade Skene MS Spättåsrundan en tvåmannalagtävling med start och mål på klubbens crossbana. Arrangemanget var tänkt som en liten uppvärmning inför kommande RM tävlingen för ungdomar och tjejer. 51 st lag kom till start med bl.a. ett riktigt värsting lag på startlinjen: Torbjörn Bäck Kullings MS och Björn Johansson från hemmaklubben.


Torbjörn Bäck & Björn Johansson. FOTO: Johan Persson

Tre lokala lag fanns med: Paulina Andersson tillsammans med pappa Stefan båda Tibro MK, Jessica Malcolmsson FMCK Skövde och Johan Persson Tibro MK samt Edwin Dahl och Oscar Persson FMCK Skövde.


Edwin Dahl, FMCK Skövde. FOTO: Johan Persson

Banvarvet mätte ca: 6 km och bestod av crossbana baklänges, hala berghällar och knixig gammelskog med inslag av massa sten och hala rötter. Att paret Bäck/Johansson skulle utgå med en seger i dagens drabbning var väl ingen större överraskning men att dom skulle varva hela startfältet upp till andraplatsen kanske var lite anmärkningsvärt! Tvåa kom brödraparet Jonas och Stefan Riedel Kinna MK. Jonas är en av Sveriges duktigaste trial förare och trivdes säkert som fisken i vattnet på dom knixigaste partierna där det gällde att hålla tungan rätt i mun.


Lag Bäck/Johansson. FOTO: Johan Persson

Bäst av den lokala trion lyckades Oscar och Edwin med en tionde plats, det strulade till sig lite när Oscar skulle ge sig ut på sitt sista varv när hojen vägrade starta. Det löste sig på så sätt att Oscar hoppade upp på Edwins hoj och kunde sticka ut på banan för ett nytt varv! Far och dotter Andersson kämpade tappert och kom med sina 11 varv på en 18: e plats. Med ett varv mindre slutade Malcolmsson/Persson på en 25: e plats totalt.


Oscar Persson & Edwin Dahl, FMCK Skövde. FOTO: Johan Persson

Vi tackar Skene MS för en bra genomförd tävling och återkommer när det blir dags för RM!

Resultat, 13 startande lag.
Alla resultat >>
1. Björn Johansson/Torbjörn Bäck, 3:09:30, 14 varv
2. Stefan & Jonas Riedel, 3:10:19, 13 varv
3. Morgan Meijer/Anders Källman, 3:11:20, 13 varv
4. Lars Söhrman/Arvid Jensén, 3:12:01, 13 varv
5. Christer Andersson/Jörgen Adolfsson, 3:12:59, 13 varv
6. Peter Isaksson/Pär Knutsson, Falköpings MK, 3:02:22, 12 varv
10. Oskar Persson/Edwin Dahl, FMCK Skövde, 3:07:58, 12 varv
18. Paulina & Stefan Andersson, Tibro MK, 3:05:34, 11 varv
15. Jessica Malcolmsson, FMCK Skövde / Johan Persson, Tibro MK, 3:02:42, 10 varv

Johan


www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO