www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Dagboksanteckningar från Six Days´ 2004
Fredag morgon 17 sep.

Detta skrivs en solig och varm fredagsmorgon kl 7.30

Efter att massmedian har lyckats att uppmärksamma våran sport så tänkte jag att logiskt bör dom fortsätta att skriva om tävlingen. Så pressinformationen som jag sände iväg på torsdagen gjorde jag medvetet lång. Vi får se vad som kommer med i tidningarna.

Transporterna på dag 3 och 4 kördes mycket mer i skogen och i bergen runt omkring Kielce. Har här nere fått med mig Inge Bergqvist som fotokompis. Under torsdagen så struntade vi i alla pinnaprov och letade efter surdrag och lite mer naturbilder. Det var en intresant resa i den polska landsbygden. Tyvärr har dom det ganska fattigt fortfarande. Hoppas EU-inträdet kan hjälp upp dom till en hyfsad levnadsnivå.

Det blir inget bildspel från torsdagens tävling. Jag slår istället ihop torsdagen och fredagens tävling till ett spel.


FOTO: Mikael Sandberg

Försvarsmaktens lag var lite deppade efter Larry Gustavsson motorhaveri. Patrick Görl tycker att stämningen i laget är tillbaka igen. Laget har ingen chans i totalplaceringarna. längre p g a att Larry fick två strafftimmar för motorbytet. Patrick Görl fick köra två sträckor utan broms. Hjälpte inta att byta bromsolja och belägg så vi bytte senare hela bromssystemet. Thomas Berglund och Larry Gustavsson har kört väldigt jämt idag.


FOTO: Mikael Sandberg

Tobias Burman i Team Östra berättar att det har gått bra idag för alla i laget inga maskinproblem alls, några smärre vurpor på något prov. Emil Carlsson i laget känner sig väldig pigg efter dagen race. Anders Nilsson som normalt tävlar i trial har kör fortast av laget i dag. Men alla i laget kör väldigt lika i tider.

Charlie Turesson i FMCK Hässleholms lag berättar att Niklas Pålsson i laget fick en minuts tidsprick p g a förgasarproblem. Laget kör GasGas och har köpt service att dom Spanska tillverkarna och är jättenöjda med det konceptet. Naturligtvis måste vi följa reglementet och skruva själva men vi får mycket bra hjälp när dom pekar och visar.


FOTO: Mikael SandbergTorsdagens pressinformation

Efter Onsdagens tragiska dödsolycka så var det en sorgens dag bland oss alla som är nere i Polen under Six Days. På morgonen före tävlingsstart hedrade man den avlidne med en tyst minut och alla flaggor vajade på halv stång. Polisen har även varit på alerten med många fartkontroller efter gårdagens andra tragiska olycka. Tyvärr när man läser den svenska pressen får man den uppfattningen att det var en tävlingsförare som även där förolyckades. Det är helt fel samt att trafikolyckan hände på allmän väg.

I World Throphy tävlingen ligger Sverige kvar på sin stadiga fjärde plats sen tidigare. Närmast före ligger fransmännen med över tre minuter. Finland ligger fortfarande på en klar första plats före Italien som ligger två minuter och 10 sekunder efter. Man kan tro att resultaten kan vara klara men mycket kan hända på dom två dagarna som är kvar att köra.


FOTO: Mikael Sandberg

Lagkapten Kent Karlsson berättar att det har gått väldigt bra för Björne Carlsson idag. Ligger totalt i fyra i E3 klassen. Kör lika stabilt och säkert som han har gjort under dom tidigare tre dagarna. Idag har även Björne attackerat mer än tidigare. Tappade enbart 3 -5 sekunder efter täten på varje prov som idag var sex stycken till antal. Anders Eriksson har genomför dagen ohört bra med tanke på vad han har genomlidit. Imponerad av att han kan fokusar så här. Ligger nu på en 14:e plats i samma klass som Björne.

I E2 klassen kör Andreas Toresson ungefär som han gör i den individuella VM-serien. Ligger på en 21:a plats i sin klass. Joakim Ljunggren har idag laddat om efter gårdagens bottennapp och har kört väldigt bra. Joakim cykel har fungerat utan några problem under hela veckan. Joakim kör väldigt säker och vurpar sällan. Är nu på en 18:e plats i sin E2 klass.


FOTO: Mikael Sandberg

E1 klassens Niklas Gustavsson har fått senknarr i en handled och läkaren Jan-Olof Svärd har kurerat honom för detta. Niklas har haft maskinproblem, fick ett stenskott från framhjulet och slog ett hål i transmissionskåpan så att oljan rann ut. Detta hände just före ett prov så det blev att köra utan olja men lyckligtvis gick allt bra. Rickard Larsson har nog gjort sin bästa dag under dessa fyra tävlingsdagarna. Har bra tider men det är många förare i klassen som slåss om dom 10 första platserna. Ligger nu 11:a i klassen. Den ende som har haft maskinproblem problem idag är Niklas Gustavsson som fick ett stenskott från framhjulet och slog ett hål i transmissionskåpan och oljan rann ut. Detta hände just före ett prov så det blev att köra utan olja men lyckligtvis gick bra. Blev 15:e i klassen idag.

I Junior Trophy tävling börjar det att hända saker i täten. Spanien med Ivan Cervantes i topp har tagit över ledningen från Italien. Finland ligger nu tvåa, 66 sekunder efter. Italien. Italien som låg etta igår har sjunkit ner till en nionde plats. Svenska laget har sjunkit från gårdagens sjunde plats till en åttonde plats.


FOTO: Mikael Sandberg

Fredrik Georgsson lagledaren för Juniorlaget berättar följande. Patrick Wicksell har kört bra idag men har vurpat på några prov och blivit lite trött på slutet. Det har inte stämt riktigt bra som det har gjort dom andra dagarna. Vill för mycket. Placeringsmässigt är han som igår. Har slagit i handen lite med det verkar inte störa honom än. Tobias Lindbom har kört bra men har också blivit lite trött. Rullar på som det ska. Körde jätte bra på sista provet. Körde lika snabbt som Niklas på det provet. Kristoffer Almén kör bra men är lite ojämn på proven. Charlie Söderblom chockerat med att köra riktig bra idag på några prov. Lite ojämn man försöker i alla fall. Charlie börjar ävan han att bli trött, han är nyopererad i axeln och har inte hunnit med att träna så mycket. Har inte ont i sin axel men har lite dålig cykelvana

Tröttheten börjar nu komma i förarnas kroppar och mc. Det har redan körts 100 mil under fyra dagar. Man kan inte påstå att det är någon söndagsutflykt precis dom har varit med om. Transportsträckorna idag varit stundtals lik en hård Novemberkåsan. Dagens prov har blivit bättre efter regnet i onsdags men det börjar att damma lite på andra varvet. Började att bli djupa spår på proven idag men inte lika mycket som på måndag och tisdagens prov. Förarna har ett idealspår att köra i men det blir väldigt slagigt. Alla åker i det spåret för det är snabbaste vägen. Morgondagen tävling blir en blandning av dom fyra dagarna prov.


FOTO: Mikael Sandberg

Resultat, Six Days´ Polen, dag 4
World Throphy (totalt efter fyra dagar)
1. Finland, 11:29,33 2. Italy, 13:39,67 3. France, 15:57,44 4. Sweden, 19:16,33 5. England, 21:45,63

Junior Throphy (totalt efter fyra dagar)
1. Spain, 9:10,85 2. Finland, 10:16,16 3. Poland, 10:27,68 4. 8. Sweden, 22,57,03

E3, totalt efter fyra dagar
1. Samuli Aro, Fin, 1:56:06,63
2. David Knight, Gbr, 1:59:,63
3. Ivan Cerventes, Ita, 1:56:33,32
4. Björne Carlsson, Swe, 1:57:20:36
14. Anders Eriksson, Swe, 2:01:17,11

E2, totalt efter fyra dagar
1. Stefan Merriman, Aus, 1:54:27,36
2. Arnau Vilanova, Esp, 1:57:24,95
3. Petri Pohjamo, Fin, 1:57:42,37
18. Joakim Ljunggren, Swe, 2:00:38,86
21. Andreas Toresson, Swe, 2:00:49,63

E1, totalt efter fyra dagar
1. Bartosz Oblucki, Pol, 1:56:31,44
2. Paul Edmondson, Gbr, 1:57:31
3. Marc Germain, Fra, 1:57:21,31
11. Richard Larsson, Swe, 1:58:42
15. Niklas Gustavsson, Swe, 2:00:32,18

Klubblag, totalt efter fyra dagar
1. Moto Club Azzuri, 19:51,88 16. FMCK Hässelholm, 51:54,86 18. Team Östra, 54:22,10 44. Försvarsmakten EK, 2:27:30,33


www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO