www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Dagboksanteckningar från Six Days´ 2004
Onsdag morgon 15 sep.

God morgon kl är 7.30 på onsdag morgon. Vädret är mulet och det har börjat att regn en hel del nu. Det blir jobbigt för åkarna att köra i regn. Men det skulle behövas skyfall för att göra banorna dammfria. Men det kan naturligtvis ställa till det om det kommer regn. Tänk er själva att åka mc ca 25 mil i regn!!!

Dagboken blir lite kort nu, jag somnade på min post inatt. Skriver eventuellt lite senare idag om förarnas åsikter om gårdagens race.

Lite sammanfattning av gårdagens tävling (läs även press info nederst på sidan)
Svenskarna blir tyvärr frånåkta på proven, kör ungefär på samma placeringar som på VM tävlingarna. Salminen fick ju tändningsfel med 45 minuters mekning. Problemet är att när allt är ihopsatt så går det inte att röra kopplingshandtaget. Enligt Kari Tianen ska det inte vara några problem att fixa till det på morgonen. Salminen har ett dåligt facit på dom Six Days han har kört tidigare. Vi får hoppas att det går väl för honom och laget. Finland leder med 46 sekunder före Italien som ligger 145 sekunder före Frankrike. Sverige hänger med på en fjärde plats men ligger långt efter i tid ca 6 minuter. Men 6 dagar är långt så mycket kan hända med förare och maskiner.

Juniorlaget ligger nästan 7 minuter efter ledande Spanien med Cerventes i topp. Italien ligger 7 sekunder efter följt av Finland och Polen.

I klubbtävlingen börjar Försvarsmaktens lag att röra på sig från en 12:e plats första dagen till en 8:e plats andra dagen. Laget ligger nu 12:a totalt och Larry Gustavsson berättar att laget brukar bli starkare efter hand. FMCK Hässleholm körde lite sämre på tisdagen men ligger kvar på en 21:a plats. Team Östra steg i placeringarna från en blygsam placering första dagen. Ligger nu 27 totalt.

Det tråkiga är att följeåkarnas cyklar försvinner. På ett prov släpade en polack iväg en engelsk följeåkares mc. Lagkaptenen Evan Syme förklara att det är 4 - 5 man i ligorna och att tjuvarna är utplacerade som utkiks poster. Sedan klär man upp en tjuv till enduroåkare, lastar sedan in mc i en vanlig serviceliknande buss och sticker iväg. Evan fick grepp på tjuvarna men blev avhäng när han jagade dom på en väg.


Anders Eriksson. FOTO: Mikael Sandberg


Pressinformation 2004-09-14

Sverige fick problem på andra dagen av Six Days´ i Polen

Andra dagens tävling blev motigt för svenskarna när ankaren i laget Anders Eriksson fick problem med sin koppling. Anders berättar att det var katastrof redan efter andra provet när kopplingen skar på växelaxeln. Det blev väldigt svårt att köra utan koppling på proven. - Vid varvningen när jag öppnar motorn och får se vad det var, så fick jag även köra varv två med felet. Bromsa stop på två prov. Katastrof! Men jag är väldig glad att jag kunde fixa i ordning kopplingen tills i morgon. Förlorat ca 10 sekunder per prov. Lyckligtvis gick det att reparera cykeln så jag kan köra imorgon.

Det svenska laget ligger fortfarande kvar på en fjärde plats. Måndagens ledarlag Finland fick problem när Juha Salminen inte fick igång sin cykel på grund av tändningsproblem vid en kontroll. Han hade tur att problemet uppstod vid en kontroll. Efter 45 minuters mekning fick han igång cykel. Italien vann dagens tävling men Finland behåller fortfarande ledningen.

Tävlingsförhållanden har varit jobbiga med mycket damm, mycket uppkörda prov. I morgon blir det nya banor och det har varnats för regn och det kan möjligen bli bättre förhållanden för svenskarna.


Lukazsz Bartos, Polen. FOTO: Mikael Sandberg

Björne Carlsson som var bäst av svenskarna igår fortsätter med bra placeringar i E3 klassen. Björne säger att transporterna är jobbiga, det har blivit väldigt slagigt. Är nöjd med dagens 6:e plats i sin klass. Var som bäst fyra på ett prov idag. Rickard Larsson var väldig positiv efter dagens körning. Efter gårdagen besvikelse så blev det en 8:e plats i sin E1 klass. - Jag har fått igång cykeln efter gårdagens förgasarproblem. Niklas Gustavsson är även nöjd med dagens körning, gårdagens förkylning är borta. Tycker att det har gått bra med inget strul alls och körningen räckte till en 15:e plats i samma klass som Rickard. Andreas Toresson är även nöjd med dagens körning. Var mer på alerten idag, första delen av dagen gick bäst men blev trött i händerna i slutet av dagen. Joakim Ljunggren tycker även att det har gått bättre idag men inte nog bra tycker han. Sandproven har gått bäst för honom.

I juniortävlingen har Spanien gått upp i ledning efter två andraplatser. Italien sjönk till en andra plats efter dagens tredje plats. Sverige behåller sin 10:e plats efter dagens 11:e plats. Tobias Lindbom i Juniorlaget berättar att transporterna är jobbiga med damm och lös sand med stora hålor. Det har varit så dammigt så det har även varit svårt att köra om på proven för all damm.

Resultat Six Days Polen efter två dagar

World Throphy
1. Finland, 7,43,94 2. Italien, 8,04,90 3. Frankrike, 9,55,52 4. Sverige, 12,05,42

Junior Throphy
1. Spanien, 5,19,00 2. Italien, 5,23,05 3. Finland, 6,03,05 10. Sverige, 12,05,42

Klubblag
1. Moto Club Azzurri, 12,19,52 12. Försvarsmakten EK, 22,38,82 21. FMCK Hässleholm, 31,20,80 27. Team Östra, 36,33,98

Mikael Sandberg

www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO