www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Dagboksanteckningar från Six Days´ 2004
Tisdag morgon 14 sep.


Ni får ursäkta att det kommer på morgonen. Jag har ingen Internetuppkoppling på mitt hotell. Pressoffice öppnar 8.00

Svenskarna fyra efter första dagen av Six Days´ (Lag-VM i enduro)
God morgon! Här i Polen så är vi pigga och förväntans fulla inför dagen race. Vädrets makter är fortfarande med oss med stråland solsken. I morgon (onsdag) är det lovat lite dagsregn

Första dagen av den 79:e Six Days´ avverkades idag med 26 mils körning i den Polska terrängen runt Kielce. Segrade första dagen gjorde föra årets segrare Finland. Finnarna slog närmaste konkurrenten Italien med 3 minuter och femtio sekunder.

Sverige startade med en säker och stabil fjärde plats strax efter Frankrike. Hela 20 nationslag ställer upp i årets tävling som kallas World Throphy. Dagens 6 prov var enligt förarna dammiga och ganska lättåkta, inga tekniska hinder utmed proven. Inga svåra backar men strålande solsken. Det enda negativa var allt damm. Första varvet på den 13 mil långa slingan av två var ganska lättkört sedan blev förhållanden svårare när gräset kördes undan och sand och sten kom fram. Bäst individuellt av svenskarna lyckades Björne Carlsson med en femte plats i E3-klassen. På prov två och tre lyckades han bäst med en andra plats och tredje plats. Man kommer att köra samma banvarv i morgon.


Rickard Larsson. FOTO: Mikael Sandberg

Juniorlaget blev 10:a efter första dagens körning. I laget kör Patrick Wicksell, Charlie Söderblom, Kristoffer Almén och Tobias Lindbom. Där leder Italien före Spanien.
Förbundskapten Stefan Holm är jättenöjd att alla har gått i mål efter första dagen. Det kan vara känsligt första dagen. Tuffaste klassen är E2 där Australiens Stefan Merriman idag slår självaste Juha Salminen med hela 40 sekunder. Det var mycket bra resultatservice med online under hela dagen. Thomas Gustavsson följer med runt på alla prov och har koll på alla tider. Förarna i Throphy laget har hela tiden koll på konkurenterna. Plus även att lagledningen har chansen att ge påtryckningar vid behov. Gå gärna inte på arrangören hemsida och kolla alla resultat, det har hitilst funkat väldigt bra. Ni där hemma i Sverige vet resultaten före oss här nere. På jurymöte på kvällen blev det inga förändringar i resultaten.

Några kommentarer om dagens race
Rickard Larsson
"Det har gått riktigt dåligt, det är som att åka på insmörjat kullager. Det har inte gått bra. Det känns för jävligt, har fått kämpa mig i mål. Vi har grejat lite medcykeln och vi hoppas det blir mer snurr på grejorna. Vi har hållit på lite med förgasaren. Den är fet ställd, dåligt snurr pån, har bytt nål. Men det är 5 dagar kvar."

Niklas Gustavsson "Första varvet gick bra, har sedan känt mig lite förkyld med matthet och feber. Jag tänker inte på mitt byte ner 125 cc. Man får ta lite andra kurvor. Blev väldig matt på andra varvet. Har inte gått så där riktig bra idag. Satsar på morgondagen."

Andreas Toresson "Har åkmässigt kört lite för sakta.. Men inga problem, det har flutit på. Kör ungefär lika fort som i VM-serien. Man försöker inte att hålla igen på proven för att det är 6 dagars tävling. Utan man försöker att pressa under proven. Gillar att proven har blivit uppkörda inför morgondagen."


Håkan Andersson håller reda på tiderna. FOTO: Mikael Sandberg

Joakim Ljunggren "Proven har varit ungefär lika dana allihop. Dammigt men inget svårkört. Man kommer fram överallt. Men det blir jobbigt att käka damm. Proven tycker jag var för släta i början. Bättre på andra varvet när det blev spår som man kan sätta cykeln mot. Mycke håligt på transporterna. I morgon blir det nog bättre på proven. Jag tycker det är svärare att åka när jag inte har något att sätta i. det är lite mer crossåknings likt då. Så det gick bättre andra varvet. På enduroprovet var jag bara 1 sekund efter Björne och 3 sekunder efter Anders. Då hade det blivit hålligare och sandvallar. Men på dom andra proven tappade jag som fan. Kört lika med Tore. Ramlade på sista provet första varvet, förlorade ca 5 10 sekunder. Motorn dog inte för den låg rätt, ramlade inte av den."

Anders Eriksson "Skönt att det är igång. Min dag har inte varit så jätte bra. Har fortfarande lite sviter från min förkylning. Är lite matt. Hade inte trott att det skulle bli så hårt och slagit. Det kommer upp mycket sten. Nya tag imorgon."

Patrick Wicksell "Det har funkat bra. Går bättre än jag torde. Trivs med min tunga 500. Jag tycker det har gått bra. Ska dra ännu värre imorgon. Backbromsen paja sista provet, fick pumpa så att det skulle funka."

Charlie Söderblom "Har gått bra men tiderna är inte dom bästa. Det går att åka fortare men har inte haft några problem. Förkyld men ingen feber. Gillar inte att det har blivit uppkört till morgondagen. Vallarna flyter jag ut på. Tror att jag har bättre tider på första varvet. Det känns bättre när jag kan välja mina egna spår. Cykeln går bra och det är kanonservice. Lite farligt på transporterna. Polackerna respekterar inte stopplikten."

Stefan Holm "Jag är jättenöjd att vi har fått in alla i mål, det är det viktigaste. Första dagen är alltid känsligast innan man har fått igång alla grejer och förare. Resultatmässigt har vi inte riktigt hängt med. Rickard har haft lite problem, har inte riktigt fått känslan att komma rätt. Björne har kört bra överlag. Tore och Ljunggren ligger längst ifrån idag. Dom har hamnat i den värsta klassen med Merriman och Salminen. Merriman slog Salminen med ca 5 -6 sekunder på alla prov idag. Vann tillslut med 40 sekunder. Han kör 450 och är ny i klassen. Så det är den hårdaste klassen. Det torskar vi i lagen när vi har två cyklar där. Torskar mer sekunder där änn i andra klasser. annars ser det bra ut för Nisse blev lite seg i slutet. I början åkte han riktigt bra. När det gäller juniorerna inget att klaga på. Wicksell verkar åka mycket bra. Vi har tränat på underlag på träningsläger. Vi har tränat rätt. Tränat på hårt och löst underlag. Vi trodde att det skulle bli lösare. Det blev inga sandprov alls. Istället lösa vallar lite Spanien likt. Nu analyserar vi det i natt och i morgon är det bara att ta nya tag."

Mikael Sandberg


Serviceplats. FOTO: Mikael Sandberg

Resultat,

World Throphy Six Days Polen 2004 dag 1, 13 sep
1.FINLAND, 03:08.00 min,sek (Petteri Silvan, Juha Salminen, Mika Saarenkoski, Samuli Aro, Jani Laaskonen, Mika Ahola)
2. ITALY, 03:50.00
3. FRANCE, 04:41.00
4. SWEDEN, 05:41.00 (Rickard Larsson, Niklas Gustavsson, Andreas Toresson, Joakim Ljunggren, Björne Carlsson, Anders Eriksson)

Junior Throphy, Six Days Polen 2004, dag 1, 13 sep
1. ITALY, 02:31.00 min, sek (Simone Albergoni, Giuseppe Canova, Roberto Rota, Andrea Beconi)
2. SPAIN, 02:33.00
3. POLAND, 03:04.00
4. FINLAND, 03:30.00
5. GERMANY, 04:03.00
6. AUSTRALIA, 04:57.00
10. SWEDEN, 06:36.00 (Tobias Lindbom, Charlie Söderblom, Kristoffer Almén, Patrick Wicksell)

Klubblag, 71 startande lag
1. Moto Club Azzuri, 5:04.00
16. Försvarsmaktens Enduroklubb, 11:27.00 (Patrik Görl, Thomas Berglund, Larry Gustavsson)
21. FMCK Hässelholm, 14:32.00 (Henrik Olofsson, Charlie Turesson, Niklas Pålsson)
38. Team Östra Enduro, 20:50.00 (Anders Nilsson, Tobias Burman, Emil Carlsson)

Tävlingsresultat ska gå att följa online på arrangörens hemsida.

Mikael Sandberg


Pressinformation 2004-09-13

OBS Preliminära resultat

Svenskarna fyra efter första dagen av Six Days´(Lag-VM i enduro)

Första dagen av den 79:e Six Days´ avverkades idag med 26 mil körning i den Polska terrängen runt Kielce. Segrade första dagen gjorde föra årets segrare Finland. Finnarna slog närmaste konkurrenten Italien med 3 minuter och femtio sekunder. Tävlingen körs med 6 mannalag och dom 5 bästa i varje lag får räknas in varje dag.

Sverige startade med en säker och stabil fjärde plats strax efter värdlandet Polen. Hela 20 nationslag ställer upp i årets tävling som kallas World Throphy. Dagens 6 prov var enligt förarna dammiga och ganska lättåkta, inga tekniska hinder utmed proven. Inga svåra backar och strålande solsken. Det enda negativa var allt damm. Första varvet på den 13 mil slingan av två var ganska lättkört sedan blev förhållanden svårare när gräset kördes undan och sand och sten kom fram. Niklas Larsson i det svenska laget jämförde underlaget med att åka på smörjda kullager. Bäst individuellt av svenskarna lyckades Björne Carlsson med en femte plats i E3-klassen. På prov två och tre lyckades han bäst med en andra plats och tredje plats. Förstasenioren Joakim Ljunggren stulade till det med en vurpa på ett prov och förlorade en hel del tid. Niklas Larsson fick problem med bestyckning i förgasaren men lovar att komma igen imorgon.

Juniorlaget blev 10:a efter första dagens körning. I laget kör Patrick Wicksell, Charlie Söderblom, Kristoffer Almén och Tobias Lindbom. Förbundskapten Stefan Holm är jättenöjd att alla har gått i mål efter första dagen. Det kan vara känsligt första dagen. Tuffaste klassen är E2 där Australiens Stefan Merriman idag slår självaste Juha Saliminen med hela 40 sekunder.

OBS Preliminära resultat
Resultat, samtliga resultat på http://isde.plusgsm.pl/

World Throphy Six Days Polen 2004 dag 1, 13 sep
1.FINLAND, 03:08.00 min,sek (Petteri Silvan, Juha Salminen, Mika Saarenkoski, Samuli Aro, Jani Laaskonen, Mika Ahola)
2.ITALY, 03:50.00
3.FRANCE 04:41.00
4. SWEDEN, 05:41.00 (Rickars Larsson, Niklas Gustavsson, Andreas Toresson, Joakim Ljunggren, Björne Carlsson, Anders Eriksson)

Junior Throphy, Six Days Polen 2004, dag 1, 13 sep
1. ITALY, 02:31.00 min, sek (Simone Albergoni, Giuseppe Canova, Roberto Rota, Andrea Beconi)
2. SPAIN, 02:33.00
3. POLAND, 03:04.00
4. FINLAND, 03:30.00
5. GERMANY, 04:03.00
6. AUSTRALIA, 04:57.00
10. SWEDEN, 06:36.00 (Tobias Lindbom, Charlie Söderblom, Kristoffer Almén, Patrick Wicksell)

Klubblag, 71 startande lag
1. Moto Club Azzuri, 5:04.00
16. Försvarsmaktens Enduroklubb, 11:27.00 (Patrik Görl, Thomas Berglund, Larry Gustavsson)
21. FMCK Hässelholm, 14:32.00 (Henrik Olofsson, Charlie Turesson, Niklas Pålsson)
38. Team Östra Enduro, 20:50.00 (Anders Nilsson, Tobias Burman, Emil Carlsson)

www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO