www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

2004-09-14 dag 2

Sverige fick problem på andra dagen av Six Days´ i Polen

Andra dagens tävling blev motigt för svenskarna när ankaren i laget Anders Eriksson fick problem med sin koppling. Anders berättar att det var katastrof redan efter andra provet när kopplingen skar på växelaxeln. Det blev väldigt svårt att köra utan koppling på proven. - Vid varvningen när jag öppnar motorn och får se vad det var, så fick jag även köra varv två med felet. Bromsa stop på två prov. Katastrof! Men jag är väldig glad att jag kunde fixa i ordning kopplingen tills i morgon. Förlorat ca 10 sekunder per prov. Lyckligtvis gick det att reparera cykeln så jag kan köra imorgon.

Det svenska laget ligger fortfarande kvar på en fjärde plats. Måndagens ledarlag Finland fick problem när Juha Salminen inte fick igång sin cykel på grund av tändningsproblem vid en kontroll. Han hade tur att problemet uppstod vid en kontroll. Efter 45 minuters mekning fick han igång cykel. Italien vann dagens tävling men Finland behåller fortfarande ledningen.

Tävlingsförhållanden har varit jobbiga med mycket damm, mycket uppkörda prov. I morgon blir det nya banor och det har varnats för regn och det kan möjligen bli bättre förhållanden för svenskarna.

Björne Carlsson som var bäst av svenskarna igår fortsätter med bra placeringar i E3 klassen. Björne säger att transporterna är jobbiga, det har blivit väldigt slagigt. Är nöjd med dagens 6:e plats i sin klass. Var som bäst fyra på ett prov idag. Rickard Larsson var väldig positiv efter dagens körning. Efter gårdagen besvikelse så blev det en 8:e plats i sin E1 klass. - Jag har fått igång cykeln efter gårdagens förgasarproblem. Niklas Gustavsson är även nöjd med dagens körning, gårdagens förkylning är borta. Tycker att det har gått bra med inget strul alls och körningen räckte till en 15:e plats i samma klass som Rickard. Andreas Toresson är även nöjd med dagens körning. Var mer på alerten idag, första delen av dagen gick bäst men blev trött i händerna i slutet av dagen. Joakim Ljunggren tycker även att det har gått bättre idag men inte nog bra tycker han. Sandproven har gått bäst för honom.

I juniortävlingen har Spanien gått upp i ledning efter två andraplatser. Italien sjönk till en andra plats efter dagens tredje plats. Sverige behåller sin 10:e plats efter dagens 11:e plats. Tobias Lindbom i Juniorlaget berättar att transporterna är jobbiga med damm och lös sand med stora hålor. Det har varit så dammigt så det har även varit svårt att köra om på proven för all damm.

Resultat Six Days Polen efter två dagar

World Throphy
1. Finland, 7,43,94 2. Italien, 8,04,90 3. Frankrike, 9,55,52 4. Sverige, 12,05,42

Junior Throphy
1. Spanien, 5,19,00 2. Italien, 5,23,05 3. Finland, 6,03,05 10. Sverige, 12,05,42

Mikael Sandberg

www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO