www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO

Dagboksanteckningar från Six Days´ 2004
Måndag morgon 13 sep


Hejsan!

Här nere i Polen så är kl 7.00 och första start för dag 1 är 8.00. Vädret är soligt och vackert, 11 grader. Lite regn var det igår kväll men inget som kommer att påverka dom torra banorna.


Startplatsen måndag morgon FOTO: Mikael Sandberg

Årets Six Days´ har redan tjuvstartat med en väldig kort tävlingsdag. Normalt kör man under 6 dagar men dom polska arrangörerna har valt att lägga starten på söndagseftermiddagen klockan 16.00 från huvudorten Kielce ut till tävlingsområdet som ligger på en bil och roadracing anläggning. Det gick bra för svenskarna för tävlingen avverkades med endast 30 minuter körtid på asfaltsvägar ut till tävlingsområdet. Det var otrolig stämning med alla 500 förarna vid starten i staden centrum. Det var dubbla antal mc med lika många följeåkare plus en otrolig massa publik med tal av borgmästare och liknande.


Våra förväntans fulla grabbar FOTO: Mikael Sandberg

Våra förare gick några prov under dagen som kommer att bli tre per varv och man kör två varv. Målgång för dom första förarna blir ca 15.00. Våra följeåkare fick jobba hårt igår med uppletningar av vägar och genvägar för att kunna serva och hjälp till så mycket som möjligt. Man får inte glömma bort att utan dessa hjäpryttare så kan det gå dåligt för dom tävlande. Deras första uppgift är att serva åkarna med allt dom frågar efter, nya glasögon, handskar, transporttider mm. Ja allt som kan stå i deras makt att göra.


En viktig del av tävlingen FOTO: Mikael Sandberg

Tävlingsresultat ska gå att följa online på arrangörens hemsida.

Mikael Sandberg

www.tibromk-enduro.nu
Tillbaka till INFO