20030819 Kräftracet, Hjo MK
Tillbaka till

Resultat >>>

Kräftracet 2003


Efter en stärkande frukost och dito slagsmål med vår nyinköpta gårdvar plockades undertecknad och moppen upp av Lagkamraten kl 08:30 med destination Munkeberg. Vi skulle alltså försvara (helst förbättra) vår köplats sen 2002 i Hjo MK:s traditionella Kräftrace. En tävling som vänder sig till åkare av alla kategorier med glimten i ögat och närmare leendet än svordomen.

Starten i år gick till på följande vis: En av lagets två medlemmar hoppade efter startsignalen säck fram till den andre som stod och väntade vid moppen på en ryggdunk, efter vilken han (hon) drog iväg! Undrar vad som väntar nästa år? Noteras kan att de (vi) som följde reglerna inte kom iväg först!


Robert Svensson, FMCK Skövde FOTO: Andersson, Persson, Sandberg & Bergbom

Banan gick efter starten ut på en lerig äng med rätt mycket sten som extra krydda. Här var det halt och i slutet spårigt!

Därefter gick spåret in i en energiskog, över ett stenigt parti och in i energiskogen på nytt. Mer stenig äng, över en liten väg, in på en liten runda i en gallringsskog, över vägen igen och ännu mera stenig äng, en raka och en sväng samt nittio grader runt en liten kulle. Med flyt slapp man flyta ut i en konstgjord damm. Här gick spåret precis jämte kanten och under slutfasen av tävlingen på en sträcka i dammen. Bara ett ekipage rapporterades ha kört för djupt!


Paulina Andersson, Tibro MK FOTO: Andersson, Persson, Sandberg & Bergbom

När dammen passerats svängde vi vänster för att efter nittio grader höger köra över vägen enligt ovan ytterligare en gång. Ett litet skogsparti beredde inga svårigheter och sen väntade en högfartssträcka. Till slut svängde vi ut på startfältet och via lite gasa och ett hopp (för de som var unga och vilda) samt några böjar gick man in för varvning eller byte av förare.
Så fortgick tävlingen tills ledarlaget kört i två timmar och passerat målgång. Därefter flaggades alla av när de kom in för varvning.


Lag: Janne Karlström/Ola Ekdahl FOTO: Andersson, Persson, Sandberg & Bergbom

Summeras kan en mycket trivsam dag och vi väntar med spänning på hur nästa års start skall gå till! Den fullständiga glädjen grusades dessvärre av ett benbrott som kom till efter ett kast inne i gallringsskogen och drabbade Lagkamraten.

Till sist:
Till Hjo MK: Behåll stuket - tävlingen är en höjdare!
Till nittionio procent av åkarna: Det är ni som gör festen komplett!
Till en procent av de deltagande: Använd eventuellt huvud nästa gång!
Till Lagkamraten: Passera i fortsättningen alltid ett träd på samma sida som moppen!

Stellan


Lag: Fredrik Emanuelsson/Johan Ekström, FOTO: Andersson, Persson, Sandberg & Bergbom

Tillbaka till