2003-01-18 Resultat Götapokalen JSM & RM veteraner

Tllbaka till INFO

Nils-Erik Zell, Tibro MK FOTO: Paulina Andersson

Första JSM & RM deltävling av åtta arrangerades av Göta MS och gick av stapeln i Ramstalund (mellan Enköping och Uppsala).

I JSM klassen max 125 vann förra årets JSM segrare Joakim Ljunggren, Karlskoga. Han slog hemmaåkaren Tobias Lindbom med 21 sekunder. Noteras bör att Tobias fick 30 sekunders transportprick för kedjebrott på en transportsträcka. Trea blev MA Lerums Lars-Olof Larsson. Mikael Svensson Tibro MK blev 10:a och FMCK Skövdes förstaårsjunior John Johansson blev 12:a.

I JSM klassen över 125 cc segrade Fritz Andersson, Göta MS över Charlie Söderblom, ET Örebro med enbart 33 sekunder. Förra årets JSM två i max 125 cc Kristoffer Almén, SMK Värnamo fick här bryta.

JSM max 125 cc, 21 startande
1. Joakim Ljunggren, Karlskoga, 7731 sek.
2. Tobias Lindbom, Göta MS, 7752 sek.
3. Lars-Erik Larsson, MA Lerum, 7925 sek.
10. Mikael Svensson, Tibro MK, 8581 sek.
12. John Johansson, FMCK Skövde, 8781 sek.

JSM över 125 cc, 13 startande
1. Fritz Andersson, Göta MS, 7836
2. Charlie Söderblom, ET Örebro, 7909
3. Stefan Karlsson, SMK Dala, 8229

Stefan Andersson, Nils-Erik Zell & Mikael Svensso FOTO: Johan Persson

I RM för veteraner placerade sig vår evigt unge Nils-Erik Zell på en meriterande fjärde plats. Nisse var bara fyra sekunder från en medaljplats. Noteras bör att Nisse är 55 år och ungdomarna före honom i resultatlistan är 35 år (åldersgränsen för veteranklassen). I samma klass blev Stefan "Chefen" Andersson nia, men endast slagen av Nisse med 34 sekunder. Stefan berättar att placeringarna för honom föll p g a vurpor och strul i en backe. RM segrare blev Peter Isaksson, Kullings MS.

Stefan Andersson, Tibro MK FOTO: Johan Persson

Banan var teknikkrävande med knixiga skogsspår och svår forcerade backar. Stundtals var det väldigt tätt mellan träden. Inget snö fanns det i spåren och tjällossningen hade börjat med stundtals leriga spår. Stefan tror att 125 åkarna kommer att få fördel imorgon. Så se upp för våran Fredrik Georgsson. Anders Eriksson kör imorgon.

Nils-Erik Zell, Tibro MK FOTO: Johan Persson