Resultat Junior & Tjej
Resultat Motion 1-22
Resultat Motion 23-42

Första vintertävlingen för Seniorer, Juniorer, Tjejer och Motion kördes under söndagen på Hammarnäset i Carlsborgs MK´s regi.

Vintertävlingarna arrangeras av klubbarna Carlsborgs MK, Tibro MK, Hjo MK, FMCK Skövde och Tidaholms MK. Tävlingen hade lockat totalt 74 åkare fördelade över klasserna med 18 Seniorer, 13 Juniorer, 1 Tjej och 42 Motionärer. Klubbtillhörigheten kan se lite konstig ut p g a av att man måste vara medlem i någon av arrangörsklubbarna. Joakim Ljunggren en av Sveriges mest lovande junior körde för Tibro MK istället för hemmaklubben Karlskoga. Varför inte fortsätta med det?

Högflygande farkost på övningsfältet, Björn Sjöö, Tibro MK FOTO: STELLAN BERGBOM

Förhållanden var perfekta med några minusgrader och suveräna snöspår som lagts av Henrik Brehag. Spåret fick dom stackarna i ungdomstävlingen spåra på lördagen. Under tävlingens gång blev spåret brett och liknade vanlig sommarenduro med den skillnaden att om man kom utanför spåret blev det vissa problem att komma tillbaka igen. Tävlingsresultaten var som vanligt exemplariskt snabba. Tack Kennet Rundberg FMCK Skövde!

Tävlingen kördes i två heat med tre varv per heat. Snabbaste varvtiden delade Anders Eriksson och Andreas Toresson (10 min och 37 sekunder).

Hasse Hansson, Tibro MK FOTO: Stellan Bergbom

P g a av snömängden utanför spåret fick motionsåkarna det väldigt stressigt när Senioråkarna ville förbi. Hamnade man utanför idealspåret var det problem att komma in i rätt rytm igen. Därför tog tävlingsledare Stig Brehag beslutet att i heat två fick Motionsåkarna starta när dom andra var klara. Bra beslut av Stig Brehag.

Seniorklassen vanns av Anders Eriksson följd av Andreas Toresson, BMK Udevalla. Anders fick ligga i. Segermarginalen för Anders i första heatet blev 20 sekunder. I andra heatet vann Andreas med 1 sekund. Våra övriga elitåkare Fredrik Georgsson och Daniel Johansson belade tredje och fjärde platsen tätt följd av motionären Svenerik Jönsson. Anders Georgsson blev sexa.

Nils-Erik Zell, Tibro MK FOTO: Stellan Bergbom

I juniorklassen vann Karlskogas Joakim Ljunggren över Örebros Charlie Söderblom. Första heatet skilde det bara 1 sekund till Joakims fördel. Segermarginalen blev sedan 60 sekunder.

Förstaårs junioren John Johansson FMCK Skövde belade en hedrande tredje plats bland juniorerna. Minns ni elitförare Lars-Ingvar Johansson? Detta är en av hans två tävlande söner. Ska bli spännande att följa John i junior SM i år. Crossåkaren Johan Qvick Tibro MK blev fyra i klassen.

Tjej klassen enda tävlande var Greta Bengtsson som normalt tävlar för FMCK Varberg fullföljde.

Motionklassens suverän blev återigen våran veteranmotionär Nils-Erik Zell. Nils-Eriks framfart i skogarna är underbart att se. Åkstilen är nog den mest ekonomiska som finns, och det går mycket fort även om det inte ser så ut. Ungdomsmotionärena Jimmy Götvall, Hjo Mk och Robert Svensson FMCK Skövde blev slagna med 36 respektive 39 sekunder. Mikael Staaf Tibro MK fortsätter att visa sin nyfunna snabbhet och blev femma.

Magnus Adolfsson, Tidaholms MK, FOTO: Stellan Bergbom