Tillbaka till
10 maj 2002
Nisse Zell klassegrare i Linköpings Jordsprätteträff

Klockan halv fem startade dagen med uppgång, påklädning, cornflakes o mjölk, packning samt avgång till Tibro för sammanstrålning med två likasinnade färdkamrater. Linköpings motorstadion (vilken arena!) togs i besittning ca 08.00. Bilen ställdes upp i "Tibrolägret" och lastades ur. Vi etablerade kontakt med grannarna, bytte om till moppekläder och vi var klara att möta dagen!

Tävlingen bestod av sju specialsträckor som kördes tre varv vardera vilket tog ca 7-10 min. Vi var uppdelade i sju grupper som var och en startade på olika sträckor. När vi var klara med en sträcka flyttade vi till nästa osv. Rolig tävlingsform. Sträcka nummer ett var ett rent crossprov, andra o tredje sträckorna var sten, rötter, halt, knixigt och gick i skogen, fjärde sträckan mer lättåkt och snabbare men för övrigt lika två o tre, femte sträckan bestod av hälften skog o åker, sjätte sträckan var en hal berghäll, upp o ner på en "ås" samt hit o dit på en åker och sjunde sträckan var lite skog o lite åker och lite sten.


Johan Siggesson, Björn Sjöö, Nils-Erik Zell & Stefan Andersson FOTO: Stellan Bergbom, Hjo
Mer Bilder


Nisse Z lyckades med bedriften att för femte året i rad lägga beslag på segern i sin klass (Motion över 45 år, 75 startande). För 30 år sen läste jag på en inplastad ostmacka på SJ:s restaurangvagn: "Ever fräsch" då anade jag inte att jag den formuleringen skulle passa som handsken när det gäller att kommentera Nisse Zells prestation. Överlag kämpades det heroiskt från TMK:s sida! ÖVRIGA RESULTAT

Ide'n från "Chefen" att vara på samma plats var mycket god! Hjälp med service o råd samt folk att tjöta med vad mer kan man begära. Förslag: Gemensam "camp" där så är möjligt i fortsättningen!

Mycket bra arrangemang med snabb rapportering av resultat (över 500 startande) samt perfekt väder hela dagen. Synd bara att inte specialpristagaren var närvarande o kunde hämta sitt pris. (En åkare som körde ner banmarkeringen stannade och ställde ifrån sig motorcykeln, knöt ihop plastbanden samt återupptog racet).

Väl hemkommen på kvällen och efter att säkrat energi o vätskebalans var i alla fall jag lättroad!

Sist men inte minst - Tack för mek- o fotohjälp!
Stellan

P.S. När Endurosektionen har nästa träningsläger föreslår jag att ett delmoment bör vara: "Hur jag lyckas med varvräkning"

BILDER
Tillbaka till
RESULTAT