Tillbaka till INFO
2002-12-31 Nyårsstafetten, Ulricehamns MK

Ulricehamns MK körde sin Nyårsstafett på Nyårsafton. Två förare delar på en cykel och man byter förare efter varje varv. Masstart gäller och tävling körs över 12 varv på en 8 km bana. Banan var lättåkt med gärden och lite skogsslingor. Årets tävling blev nästan lika kylslagen som förra årets tävling. 16 minus vid start och några åkare lämnade återbud på grund av kylan, några lastade aldrig av cyklarna.

Pär Knutsson och Micke Frisk från Falköping vann årets tävling. Fredrik Johansson och Fredrik Emanuelsson från FMCK Skövde blev tvåa, slagna med över 3 minuter. Men varvtiderna var bättre för Skövdeåkarna på sex av dom 12 varv som kördes.

Micke Frisk, Falköpings MK, ARKIVBILD Foto: Mikael Sandberg

Erik Svensson
Tibro MK och Conny Stål Hjo MK blev nia slagna med över 11 minuter av segerlaget. Conny berättar att starten är lite udda. Man ska springa 250 meter fram till cykeln som åkare två håller. Samtidigt var det snorhalt att springa med crossstövlar. Många slet på baken i halkan. Conny berättare vidare att det var 150 startande och när han kom fram till starten så hittade han inte cykeln.

Erik Svensson, Tibro MK, ARKIVBILD Foto: Mikael Sandberg