17 aug 2002 Kräftracet Hjo MK
INFO
Resultat
Mer bilder
FOTO: Mikael Sandberg & Stellan Bergbom


För 23 år sedan startade Hjo MK en tävling som kallades för Midsommar-racet. Tävlingen är upplagd som ett varvlopp där två åkare delar på en cykel och kör en viss tid innan den flaggas av. För tre år sedan flyttades tävlingen till augusti (pga att parningen för den gråspräckliga midsommar-skalbaggen stördes) och döptes naturligtvis om till Kräft-racet.


1:a Per Knutsson & Mikael Frisk, Falköpings MK

8:a Mikael Svensson, Tibro MK & Lennart Svensson, FMCK Skövde

Årets tävling gick i samt strålande sol och 27graders värme– att säga att det var varmt är ingen överdrift. Efter två mastervarv (ett för vardera åkaren) gick starten. Den gick till på så sätt att en av åkarna ”klappades” iväg av den andre. Han som ”klappar” iväg har dessförinnan blåst upp en ballong till explosion samt sprungit tio meter. Varje åkare fick max köra tre varv i följd. Tävlingen flaggades av efter ca 90 min. Banan var mycket rolig att åka och det enda som störde var att det dammade rejält - å andra sidan hör det till.


2:a Lag: Peter Hendén & Börje Kjellner, Falköpings MK

Efter starten gick spåret över en kohage och via en raksträcka hamnade åkarna ute på en stubbåker med häftiga gasarsträckor. Ett skogsparti följt av en stig som gick utmed en liten damm, över en stenig äng, tvärs en liten väg , in i en skog, över vägen igen och in i en energiskog. Liten stenig äng passerades och därefter in i energiskogen igen för att via ett antal slingor över kohagen gå in för varvning eller målgång. Varvet låg mellan sju och 10 minuter.


8:a Mikael Svensson, Tibro MK

Tävlingen avslutades med priser till alla och vad vore ett kräftrace om inte ett av priserna bestod av ett kräftfiskedygn.


5:a Lag: Mikael Johansson & Fredrik Cedin, Tidaholms MK

Vi som körde ser fram mot nästa år och hoppas att den trivsamma atmosfären består! Låt tävlingen förbli en anledning för olika kategorier av förare att träffas, köra motorcykel och ha kul i ett avspänt sällskap!


21:a Lag: Peter Eriksson & Hans Eriksson, Hjo MK

Till sist skall naturligtvis Hjo MK samt Indebetou på Munkebo ha en eloge för ett perfekt och avslappnat arrangemang respektive upplåtande av marken för tävlingen. I år startade 24 lag några fler skulle inte skada.

Stellan

Ps1! Att Micke Frisk o polare skulle leda från start till mål var väl ingen överraskning!

Ps2! Sandbergs breda körstil är numera känd även för Hjopubliken!

INFO

Resultat
Mer bilder